GÖRÜNTÜLÜ

Galiçya Sendikalar Konfederasyonu: Abdullah Öcalan özgür olmalı

Galiçya Sendikalar Konfederasyonu’ndan hamleyi büyütme çağrısı geldi. Konfederasyon, "Abdullah Öcalan özgürleşmeli" mesajını verdi.

ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan küresel hamlenin öncülerinden Galiçya Sendikalar Birliği Konfederasyonu (CİG), Kürt Halk Önderi üzerindeki mutlak tecride dikkat çekerek uluslararası kurumları sorumlu davranmaya davet etti.  

Galiçya bölgesinde faaliyet gösteren Galiçya Sendikalar Birliği Konfederasyonu (CİG), küresel çapta düzenlenen ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük' hamlesine ilişkin bir açıklama yaptı. Sendika üyelerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen afişleri taşıdıkları açıklamada, İmralı'da işkenceci sistem uygulandığı vurgulandı.


Türkiye'de çözülemeyen Kürt sorununun bölgede çatışma ve siyasi istikrarsızlık yarattığına dikkat çeken CİG, “Bu sivil ve siyasi hak ihlallerine yol açmakta, binlerce insanın hayatına mal olmakta, işgal, ırkçılık, kadınlara baskı, dini hoşgörüsüzlük, ekonomik sömürü ve çevresel yıkıma neden olmaktadır” dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tutulduğu koşulların işkenceye karşı sözleşmeleri ve anlaşmaları ihlal ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şu çağrıda bulunuldu:
"Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'ni, Avrupa İşkencenin ve İnsanlık Dışı ve Onur Kırıcı Muamele veya Cezanın Önlenmesi Komitesi'ni, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri'ni, Bakanlar Komitesi'ni, BM İnsan Hakları Komitesi'ni ve ilgili kurumları işkence ve kötü muamelenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak üzere gerekli adımları atmaya çağırıyoruz, Abdullah Öcalan'ın ilk etapta avukatları ve ailesiyle görüşmesine izin verilmesini ve nihayetinde Türkiye'de on yıllardır devam eden Kürt sorununa adil ve demokratik bir siyasi çözüm arayışında rol oynamasına imkan tanıyacak koşullarda serbest bırakılmasını sağlamak üzere gerekli adımları atmaya davet ediyoruz.”

Açıklamanın ardından Konfederasyonun üye ve yöneticileri hamle afişleri ile birlikte “Abdullah Öcalan’a özgürlük” sloganı attı.