TEV-DEM: Önderliğin özgürlüğü için mücadeleyi büyütelim

TEV-DEM açıklamasında, "Çözüm kilidi İmralı’da. Önderliğe yönelik tecridi kırmaya ve fiziki özgürlüğünü garanti altına almaya çağırıyoruz" dedi.

KOMPLO

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu'nun 26. yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 9 Ekim 1998'de başlayan uluslararası komplonun ve 15 Şubat 1999’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kaçırılarak Türkiye’ye teslim edilmesinin ardından Ortadoğu ve Kürdistan'daki krizlerin giderek derinleştiği vurgulandı.

Açıklamada Ortadoğu'nun bunalım içinde olduğu ve insanlığın yanı sıra bölge halkının kriz ve kayıplarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Bu çözümün anahtarı İmralı'dadır” denildi.

Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğü sağlanmadan bölgede barış ve istikrarın mümkün olmadığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"25 yılı aşkın süredir İmralı’da Türk devletinin tecrit, işkence ve baskısı altında tutulan Rêber Öcalan, sadece Kürt halkı için değil, aynı zamanda Ortadoğu ve dünya halkları için de mücadele veriyor. Onun fikir ve felsefesi, halkların umudu haline gelmiştir.

İmralı'nın dört duvarı arasında bir barış ve insanlık direnişçisinin varlığı, halkları katleden katillerin ve diktatörlerin eşitlikten ve demokrasiden bahsetmesi, hem insanlık hem de insan hakları kurumları için bir utanç kaynağıdır.

TEV-DEM olarak halkımıza, kamuoyuna, hukukçulara, aydınlara, sivil toplum kuruluşlarına ve dünya demokratlarına çağrı yapıyoruz; bu zalim tiyatroya son verelim. Özgürlük, eşitlik ve demokrasi için Önderliğe yönelik tecridi kırmaya ve fiziki özgürlüğünü garanti altına almaya çağırıyoruz."