GÖRÜNTÜLÜ

Kobanê’de binler komploya karşı yürüdü

Kobanê’de binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’na karşı yürüdü.

ÖNDER APO'YA ÖZGÜRLÜK

Fırat Kantonu'ndan gelen binlerce kişi, Kobanê’de Uluslararası 9 Ekim Komplosu’na karşı bir araya geldi. Halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyarak, Özgür Kadın Meydanı’ndan Şehit Egid Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Şehit Egîd Meydanı’nda saygı duruşu ardından Minbic Kantonu Yürütme Eşbaşkanı Ezab El Ebûd konuştu. El Ebûd, “Hiçbir güç bizi Önder Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinden koparamaz. Rojava direnişi, uluslararası komplonun boşa çıktığını herkese gösterdi. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için hepimizden istenilen şey mücadeleyi büyütmektir” dedi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Yönetimlerinden Mihemed Mihemed de uluslararası komployu kınayarak, “Güneşimizi karartmak istediler ama başaramadılar. İrademiz, yani Önder Abdullah Öcalan, İmralı’nın dört duvarı arasında tutuluyor. Ancak güneşimiz, Önder Abdullah Öcalan direnişiyle bizi karanlıktan kurtararak aydınlığı gösterdi,” ifadelerini kullandı.

Fırat Kantonu Ekoloji Kurulu Eşbaşkanı Arif Balî ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile anbean yaşadıklarını ve onun düşünceleri temelinde mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Komplocu güçler, Önderliğimizin düşüncelerinin sınırları aştığını görmeli. Tüm dünya gün geçtikçe bu özgür düşünceyi tanıyor. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi de bu düşüncenin bir ürünüdür” dedi.

Yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.