Lübnan’dan Özerk Yönetim bölgelerine 17 bin 500’ü aşkın kişi sığındı

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Kriz Masası, Lübnan’daki savaş nedeniyle 17 bin 500’ü aşkın kişinin özerk yönetim bölgelerine giriş yaptığını duyurdu.

Kriz Masası yaptığı açıklamada İsrail ile Hizbullah arasındaki savaş nedeniyle Lübnan'dan bölgeye 17 bin 558 kişinin giriş yaptığını belirtti. 

Açıklamaya göre bunların 6 bin 114’ü erkek, 5 bin 587’si kadın, 5 bin 800’ü çocuk, 46’sı Lübnanlılardan oluşuyor. Ayrıca 11 cenazenin bölgeye getirildiği ifade edildi. 

Lübnan'dan gelenler önemli oranda akrabaları tarafından ağırlanırken, akrabası olmayanlar ise yerleştirme merkezinde barındırılıyorlar. 

Alınan bilgilere göre Özerk Yönetim'in Lübnan temsilcisi, savaş nedeniyle Kuzey ve Doğu Suriye’ye gitmek isteyenler için izleme heyetleri kurdu. 

Bu temsilcilik özellikle Beyrut'taki Newroz Kültür Derneği ile iş birliği yaparak geri dönüşleri kolaylaştırıyor ve dönmek isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Paralel olarak Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi Özerk Yönetimi, Lübnan’dan dönenleri ağırlamak amacıyla, ihtiyaçlarını karşılayan bir kriz masası kurmuş durumda. 

İnsani yardım kuruluşu Heyva Sor a Kurd ise Lübnan'dan gelen insanlar için birçok şehirde yardım toplama çadırları açtı.