Gazeteciler heyeti Tara ve Bahadîn için Silêmanî'de

ROJIN ve Kürdistan Gazeteciler İnisiyatifi'nin çağrısı ile bir grup gazeteci Türk Devleti'nin katlettiği gazeteciler Gülistan Tara ve Xêro Bahadîn için Silêmanî'ye geldi. Heyet üç gün boyunca kentte temaslarda bulunacak.

Türk Devleti'nin 23 Ağustos'ta Silêmanî'nin Seyidsadiq ilçesinde SİHA ile katlettiği gazeteciler Gülistan Tara ve Xêro Bahadîn için (Kürdistanlı Kadın Gazeteciler) ROJIN ve Kürdistan Gazeteciler İnisiyatifi'nin çağrısı ile bir grup gazeteci Avrupa'dan Sîlemanî'ye geldi. 

Gazeteciler, Alice Magar, Emma Audrey, Diler Akreyi, Hendrin Faraj Mohamed, Jallan Ziaei ve Devrim Alp'ten oluşan heyet, üç gün boyunca kentte temaslarda bulunacak. 

Heyet, Tara ve Bahadîn'in çalıştığı Chatr Prodüksiyonu, Bahadîn'in ailesini, katliamın yaşandığı yeri, katliamda yaralanan Rebin Bekir'i, Bahadîn'in mezarını, Tara ve Bahadîn için yapılan anıtı, Silêmanî Valisi'ni, kentte bulunan meslek örgütleri, gazete televizyon ve radyoları da ziyaret edecek. 

Türk Devleti'nin saldırı tehdidi altında olan gazeteciler ile dayanışma ziyaretleri yapılacak. Heyetin ziyaretlerin sonunda kentte bir açıklama yapması da bekleniyor.

Yerinde gözlemler yapacak gazetecilerin, Avrupa'daki meslek örgütleri ile de temas kurması ve dayanışmayı örgütlemesi bekleniyor.