Amed ilçelerinde ‘Özgürlük Mitingi’ne çağrı seferberliği

Amed’de, 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’nda yapılacak "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" mitingi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve birçok kurum, halkı ev ziyaretleriyle mitinge davet ediyor.

Xana Axpar (Çınar): Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu, Çınar’da düzenlenen ziyaretlerde halkı mitinge davet etti. Tecridin kırılması gerektiğini vurgulayan Zeynep Oduncu, İmralı kapılarının açılmasının önemine dikkat çekti.

Erxenî (Ergani): Zeynep Oduncu ve DEM Parti, DBP ilçe örgütleri esnafları ziyaret ederek mitingin önemini anlattı ve gençleri de katılıma çağırdı.

Farqîn (Silvan): Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin devam ettiğini belirterek, halkı Newroz ruhuyla mitinge davet etti.

Peyas (Kayapınar): Milletvekili Zeki İrmez, halkı barış için 13 Ekim’de İstasyon Meydanı’na katılmaya çağırdı.

Pasûr (Kulp): Milletvekili Serhat Eren, ekonomik kriz ve gençlerin geleceği için mitingin önemini vurguladı, katılımın kararlılığı göstereceğini belirtti.

Sûr (Sur): DEM Parti Amed Milletvekili Mehmet Kamaç, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için halkı mitinge davet etti.

Licê: DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça, Kürt sorununun barışçıl çözümü için mitinge güçlü katılım çağrısında bulundu. Esnaf ziyaretinde bulunan Ceylan Akça, “Eğer İstasyon Meydanı’nda o kalabalığı gösterirseniz hem sokaklara hem hayatımıza yansıyacak hem de bu yanan Ortadoğu ateşinin bizi yakmamasını sağlayacak” dedi.

Yurtsever Devrimci Gençlik Üyeleri de 13 Ekim mitingine çağrı yaparak, bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.