CDK-S, Basel ve Köln yürüyüşleri için bir araya geldi

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesini planlamak üzere bir araya gelen CDK-S bileşenleri, 12 Ekim’de Basel’de, 16 Kasım’da ise Köln’de düzenlenecek yürüyüş ve mitinglere seferberlik ruhuyla katılma çağrısı yaptı.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) bünyesinde bulunan meclis ve komün yöneticileri, 26. yılını geride bırakan Uluslararası Komplo’ya karşı “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında yapılan eylem ve etkinlikleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Lenzburg kentindeki Aarau Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelen bileşenler, komploya karşı yapılan eylemleri değerlendirip geleceğe yönelik planlamalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

12 EKİM BASEL MİTİNGİ ÖNEMLİDİR

Katılımcılar, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında yapılan eylem ve etkinlikleri değerlendirirken, önemli gelişmelerin açığa çıktığı ancak İmralı tecridini kıracak düzeyde olmadığına işaret edildi. Toplantıda “Yeni dönemde yapacağımız eylem ve etkinlikler daha güçlü olmak zorundadır. Tecride karşı 12 Ekim’de Basel’de gerçekleştirilecek miting, İsviçre açısından önemlidir. Önderliğimizin özgürlüğünü güçlü eylemler yaparak sağlayabiliriz” denildi.

16 KASIM’DA KÖLN’DEYİZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 16 Kasım’da Almanya’nın Köln kentinde yapılacak olan Avrupa merkezli mitingine yönelik çalışmaların da seferberlik ruhuyla aralıksız sürdüğü ifade edilerek, “Miting gününe kadar ev ev çalışıp binlerce insanı Köln’de yapılacak olan eyleme katacağız. Bütün halkımıza ve dostlarımıza da çağrı yapmak istiyoruz. Önderliğimizin özgürlüğü için her birey seferberlik ruhuyla bu sürece katılmalıdır” denildi.

Toplantı yapılan planlama ile sona erdi.