GÖRÜNTÜLÜ

MAK Dêrik’te TIR ateşe verdi, Amed’de pankart astı

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylem günleri kapsamında Dêrik’te bir TIR’ı ateşe verdiklerini ve Amed’de pankart astıklarını bildirdi.

Yazılı açıklama yapan MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), “Milislerimiz 4 Ekim günü gece saatlerinde, Amed Bağlar’a bağlı 5 Nisan Mahallesi’nde bir eylem gerçekleştirdi. Üzerinde ‘Tecridi Kır Önder Apo’yu Özgürleştir’ yazan ve Önder Apo’nun resminin olduğu pankart, Sakarya caddesine asıldı.” dedi.

Açıklamada Dêrik’teki eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “Milislerimiz 4 Ekim günü saat 21:30’da Merdîn Derik’te, bir TIR’a sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Faşistlere ait olduğu tespit edilen TIR, Merdîn-Riha karayolu üzerinde hedef alınarak içindeki yük ile birlikte ateşe verildi. Eylem sonucunda alev alan tır, içindeki yük ile birlikte yanarak imha oldu.” 

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Eylemlerimiz 9 Ekim komplosu ve Önder Apo üzerindeki tecrite karşı gerçekleştirildi. Önder Apo’ya yönelik insanlık dışı uygulamalara karşı, özgürlük savaşını büyütmek ve faşizmi yıkmak, her onurlu ve namuslu Kürd’ün yurtseverlik görevidir. Gelin hep birlikte sömürgecileri yarattıkları kaos ve savaş bataklığına gömelim, halkların özgürlüğünü sağlayalım.”