HPG: Zap’ta bir işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Zap bölgesindeki Girê Amediyê Direniş Alanı’nda suikast taktiği ile bir işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada bir işgalcinin cezalandırıldığını belirtirken, işgalci Türk devletinin 3 ile 5 Ekim tarihleri arasında gerillaya karşı en az 13 kez yasaklı patlayıcılar kullandığını, 30 kez hava savaş uçakları ile 45 kez de helikopterlerle bombardımanda bulunduğunu bildirdi.

Açıklamada gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

"1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

3 Ekim saat 10:30 ve 11:13’te Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan kepçelere ağır silahlar ile müdahale edildi. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemlerden sonra işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

4 Ekim saat 00:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem sonucunda 1 işgalci cezalandırıldı.

4 Ekim saat 14:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemden sonra işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

2. Cûdî bölgesi;

26 Eylül saat 10:00’da Heftanîn’deki güçlerimiz tarafından Cûdî bölgesindeki Silîp karakolu ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

4 Ekim saat 16:00’da Heftanîn’deki YJA Star güçlerimiz tarafından Cûdî bölgesindeki Silîp karakolu ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. 1 roket işgalcilerin bulunduğu kamelyaya isabet etti, ancak cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilemedi.

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

3 Ekim’de Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

3 ve 5 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

4 ve 5 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 7 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

4 ve 5 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

3, 4 ve 5 Ekim’de Garê bölgesinin Sêdarê, Deşta Kafya, Deriyê Hirçê, Deşta Kafya, Sipîndarê, Sîser alanları 15 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Bêşîlî Direniş Alanları 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar, Girê FM Direniş Alanları 5 kez, Qendîl bölgesinin Girê Savaş alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Xinêreya Jor, Berbizinê Direniş Alanları 4 kez olmak üzere; toplam 30 kez savaş uçakları ile bombalandı.

3, 4, 5 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Lolan, Girê Şekîf, Sinînê Direniş Alanları 5 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Serê Metîna, Golka Direniş Alanları 23 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Amediyê Direniş Alanları 18 kez olmak üzere; toplamda 46 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.