Bakırhan: Müzakereye varız, mücadeleye de varız

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bursa’da dernek ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yaptığı buluşmada, yeni Anayasa tartışmalarına dikkat çekerek “Müzakereye varız ama olmuyorsa mücadeleye de varız” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki bir heyet, “Ekmek ve Adalet” kampanyası kapsamında Bursa Osmangazi’de gerçekleştirilecek halk buluşması öncesi kentteki yöre dernekleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakırhan, Yıldırım ilçesinde organize edilen buluşmada, kampanya kapsamında birçok kentte farklı kesimlerle bir araya geldiklerini hatırlattı. 

Bakırhan, “Emin olun Kars’tan Balıkesir’e, Iğdır’dan İzmir’e, Bursa’ya, Mersin, Adana, Ankara’ya Türkiye’de ki birçok kente gittik. Gittiğimiz kentlerde çeşitli kesimlerle görüşüyoruz” dedi. 

Bakırhan, “Mardin, Urfa gibi kentlerde buğday üreten tarım emekçileriyle buluştuk. Küçük esnafla, kadınlarla, öğrencilerle, Alevi yurttaşlarla ve çeşitli halklarla buluştuk. Yani sorunu olan ve nerede itiraz eden bir topluluk ve örgütlü kesim varsa tamamıyla bir araya geldik”  diye ekledi. 

“Bu ülkede dikkate alınmanın tek bir yolu var. Örgütlü olacaksın, güç olacaksın” vurgusunda bulunan Bakırhan, ekonomik krize işaret ederek şöyle konuştu: “Enflasyon 5 yılda 4-5 kat artmış asgari ücret yerinde sayıyor. Zam yapmıyorlar. Cumhurbaşkanı’na göre dış borç yokmuş, cari açık hızlı kapanıyormuş. Enflasyon düşüyormuş. Türkiye artık ithal ikameci değil ihraç ediyormuş. Sadece bir şeyi ihraç ettiklerine şahit olduk; New York Belediyesi’ne rüşvet ihraç ediyormuş. Batıdaki belediyeleri bile rüşvete alıştırıyorlar. Birde üçüncü dünya ülkelerine İHA, SİHA  ihraç ediyorlar.  Ama biz samanı bile ithal ediyoruz.”

Anayasa tartışmalarına da değinen Bakırhan, “Tamam sivil anayasa yapalım. Peki bu yeni Anayasa’da Kürdün dili özgürce kullanılacak mı, Kürt anadilini öğrenip eğitimi görecek mi yoksa hepimiz Türk ve tek inanca mensup bireyler olarak mı görüleceğiz. Buyurun değiştirelim. Samimi iseniz gelin. Ama yeni Anayasa’da ‘iktidarımı 5 yıl daha devam ettireyim’ dersen kusura bakma başkalarını bilmem ama biz hiç gelmeyiz. Müzakereye varız ama olmuyorsa mücadeleye de varız. Bedeli ne olursa bu konuda geçmişi en temiz gelenekten geliyoruz. ” diye belirtti.