Kobanê'de ‘Uzun Yürüyüş’ başladı

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, komployu protesto etmek amacıyla “Uzun Yürüyüş” başlattı.

İMRALI TECRİDİNE KARŞI EYLEMLER

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, 9 Ekim 1998'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto etmek amacıyla “Uzun Yürüyüş” başlattı.

Çelebiyê kentinden başlayan yürüyüş, Kobanê kent merkezine kadar devam edecek. Uzun yürüyüşe Çelebiyê kentinden onlarca yurttaş ile Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyeleri katıldı. Sık sık 9 Ekim komplosunu kınayan sloganların atıldığı yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi'nin bayrakları taşındı. 

Yürüyüşte PYD Fırat Kantonu Gençlik Meclisi adına konuşan Lewîn Elî, "Uluslararası devletlerin tüm güçleriyle Önder Apo'ya yönelik gerçekleştirdikleri komploya hep birlikte tepki gösterelim. Önderliğe yönelik tecrit, soykırım, işkence ve imha boyutuna ulaştı. Komplocu güçler, Önder Apo’nun şahsında özgür düşünceyi ve Demokratik Ulus projesini boşa çıkarmak istiyor" dedi.

Çelebiyê Kent Meclisi adına konuşan Emîne Mihemed ise "Önder Apo, özgür olmadıkça bizler de özgür sayılmayız. Bu nedenle Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar alanlarda haykırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşte, sık sık “Bê serok jiyan na be”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Jin jîyan azadî” sloganları atıldı.

Çelebiyê kentinden başlayan yürüyüş, 3 gün sürecek ve Kobanê kent merkezinde sona erecek.