YENİLENDİ

Gazeteci heyeti Hêro Bahadîn’i mezarı başında andı

Avrupa’dan Güney Kürdistan’ın Silêmanî kentine gelerek çeşitli temaslarda bulunan gazeteci heyeti, Türk devletinin katlettiği gazeteci Hêro Bahadîn’in ailesini ve mezarını ziyaret etti.

Türk Devleti'nin 23 Ağustos'ta Silêmanî'nin Seyidsadiq ilçesinde SİHA ile katlettiği gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn için (Kürdistanlı Kadın Gazeteciler) ROJIN ve Kürdistan Gazeteciler İnisiyatifi'nin çağrısı ile Avrupa'dan Sîlemanî'ye gelen gazeteciler Xêro Bahadîn'in ailesini ziyaret etti.

Silêmanî şehir merkezinde bulunan aile evine gelen gazeteciler Alice Magar, Emma Audrey, Diler Akreyi, Hendrin Faraj Mohamed, Jallan Ziaei ve Devrim Alp'ten oluşan heyeti aile karşıladı. Heyete Tara ve Bahadîn'in çalıştığı Chatr Prodüksiyon çalışanları, Rojnews ajansı çalışanları, Jin Tv Silemanî bürosu çalışanları eşlik etti.
Kızları Bahadîn'in çalışma arkadaşlarını gören aile üyeleri duygusal anlar yaşadı. Kızlarının şehit olduklarını söyleyen aile üyeleri, onur duyduklarını ve çocuklarının yanlış bir şey yapmadığını dile getirdi. Türk devletine duydukları öfkeyi dile getiren aile üyeleri sorumluların yargılanmasını istedi.

Aileye taziyelerini ileten heyet, Hêro Bahadîn'in unutulmayacağını, katillerin ve emir verenlerin yargılanması için sonuç alıncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti. Heyet üyeleri, Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn için Avrupa'da da bir avukat heyetinin kurulduğunu ve uluslararası alanda da ailenin haklarının savunulacağını bildirdi. Heyet, Türk devletinin işlediği suçlardan dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanması için çalışmaların yürütüldüğü bilgisini paylaştı.
Ardından heyet, aile üyeleri ve özgür basın emekçileri ile birlikte Hêro Bahadîn'in mezarını ziyaret ederek, mücadelesinin devam ettirileceği mesajını verdi.

Mezarlık ziyaretinden sonra saldırıdan yaralı kurtulan ve aracı kullanan Chatr Prodüksiyon'un sanal medya sorumlusu Rêbîn Bekir ziyaret edildi. Olayı anlatan Rêbîn Bekir, Hewraman bölgesinde program çekmek için giderken saldırıya uğradıklarını anlattı. Bekir, ziyaretçilerin "Gazetecilik yapmaya devam edecek misin?" sorusuna, "Tabii ki devam edeceğim. Arkadaşlarımın da söylediği gibi biz doğru yerdeyiz ve doğru işi yapıyoruz. Saldıran ve Silêmanî'de terör uygulayanlar işgalcilerdir" diye cevap verdi.

Heyetin kentteki ziyaretleri devam edecek.