ROJIN: Kürt kadın gazeteciler hakikatin penceresini açıyor

Kürdistan Kadın Gazeteciler Birliği (ROJIN), 7 Ekim Kürt Kadın Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kadın gazetecilerin hakikatin penceresini açtığını belirtti.

KÜRDİSTAN KADIN GAZETECİLER GÜNÜ

Yazılı bir mesaj yayınlayan ROJIN, “Özgür Gündem Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni, Kürt kadın basının gelişiminde öncülük eden ve Türkiye basın tarihinin ilk kadın genel yayın yönetmeni olan Gurbetelli Ersöz’ün yaşamını yitirdiği gün olan 7 Ekim, 2014 yılında “Kürt Kadın Gazeteciler Günü” olarak ilan edildi” diye hatırlattı. 

Mesajda devamla şunlar ifade edildi: "Kürt Kadın Gazeteciler Günü olarak kutlanan günde bu değerli mirası taşımanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Gerçeklere sahip çıkmanın ateşten gömlek giymek anlamına geldiğini, ağır bedeller gerektirdiğini bilerek yola koyulan, işkence tezgahları ve sömürge mahkemelerinde egemene boyun eğmeyen, kadın basıncılığımızın rehberi Gurbetelli Ersöz'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. 7 Ekim Kürt Kadın Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz.

Gurbetelli Ersöz’ün mirasını üstlenerek hakikati, kadınlara, topluma taşıma adına hayatlarıyla bedel ödeyen gazeteci arkadaşlarımız Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn şahsında özgür basın şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Gurbetelli’nin kalemini yerde bırakmayan kadınlar, medyanın eril diline karşı gerçekleri yazmaktan taviz vermiyor. Baskı, gözaltı, tutuklama, yok sayma ve imha politikalarına rağmen sinmeyen ve gerçeğin peşine düşen Kürt kadın gazeteciler, kadınlara ve topluma hakikatin penceresini açıyor. Dolayısıyla savaş politikalarının hüküm sürdüğü, medyada cinsiyetçiliğin tavan yaptığı günümüzde kadın gazetecilerin önemi daha da artmaktadır.

Kürt kadın gazeteciler, medyanın cinsiyetçiliğe karşı,  savaşın kadın, çocuk ve toplum kırım yüzünü kadın gazetecilerin kaleminden topluma taşımaktadır.

 Kuşkusuz bu  miras Gurbetelli Ersöz’ün cesur, azimli mücadelesinden alınmaktadır. ROJIN olarak Onun kalemine sahip çıkmanın hakikate sahip çıkmak olduğunu bilerek, gerçeklerin ölmemesi için Gurbetellilerin açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz.”