İHD yöneticisi Hatice Onaran’ın cezası onandı, cezaevine konuldu

İHD yöneticisi Hatice Onaran, hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezasının onaylanması ardından cezaevine gönderildi.

İnsan Hakları Derneği( İHD) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Onaran, cezaevindeki tutsaklara para gönderdiği gerekçesiyle dava konusu olmuştu. 

Hatice Onaran hakkında verilen 4 yıl 2 ay hapis cezası onandı. Kararın ardından İHD yöneticisi Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

İHD İstanbul Şube üye ve yöneticileri Gebze Cezaevi önünde açıklama yaparak, tutuklamayı protesto etti. 

“Hatice Onaran yalnız değildir” pankartının açıldığı eylemde konuşan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Hatice Onaran’ın sağlık sorunları olduğunu ve yüzde 79 engelli raporu olduğunu hatırlattı. 

Eren Keskin, “Hatice arkadaşımız cezaevine yoksul birkaç kişiye cezaevine para gönderdiği için tutuklandı. Terörün finansman yasası olarak gerekçe yapılarak tutuklandı. Coğrafyamız bilindiği gibi kara paranın aklandığı bir yer. Bu yasa gerçekten kara para aklayanlara değil insan hakları savunucularına uygulanıyor. Bu yasanın bu şekilde uygulanması hukuk mantığına ve hukuk vicdanına aykırıdır” dedi. 

Eren Keskin, “Düşünün size verilen T.C kimlik kartı ile devletin kasasına para yatırıyorsunuz bu nasıl terörün finansmanı olarak değerlendirilebilir. Bu konuda verilmiş çok sayıda beraat kararı var. Bu kararın çok yakında değişeceğine inanıyoruz. Arkadaşımızı geri alacağız. Buna rağmen kendisi bugün cezaevinde girdi. Bu karar hem uluslararası hukuk hem de uluslararası hukuka aykırı bir karardır” diye ekledi.