Berlin’de Abdullah Öcalan’ın portresinin yer aldığı sergi bugün açılıyor

Ressam Ali Zülfikar’ın “Yansımalar” (Reflexion) adını verdiği ve içinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir portresinin de olduğu sergi bugün Berlin’de açılışını yapıyor.

Ressam Ali Zülfikar’ın “Yansımalar” (Reflexion) temalı sergisinde “Cry for Freedom” (Özgürlük Çığlığı) ismini verdiği Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük portresi de yer alıyor. Sergi, bu akşam saat 19.00’da Junge Welt Maigalerie, Torstraße 6 adresinde açılışını gerçekleştirecek.

Ali Zülfikar’a ait 40 eser “Yansımalar” teması altın buluşturduğu sergide çevre aktivisti Greta Thunberg, tutsak siyasetçiler Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş portrelerinin yanı sıra dünya genelinde siyasi görüşlerinden dolayı hedef haline getirilen Antonio Gramsci, Rosa Luxemburg, Nelson Mandela, Che Guevara portreleri de bulunuyor.

Ancak ilk defa Abdullah Öcalan’ın büyük bir portresi ilk defa “Cry for Freedom” (Özgürlük Çığlığı) adıyla sergileniyor. Bu eserde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan portresi devasa ağaç üzerine kök boyası tekniğiyle hazırlanmış.

Özgürlük Çığlığı eseriyle Abdullah Öcalan’a yönelik sürdürülen tecrit ve uluslararası kurumların yükümlülüklere dikkat çekmeyi hedeflediğini ifade eden Ressam Ali Zülfikar, “Özgürlük Çığlığı adını verdiğim eseri özelde Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarına ve genelde ise halklar arasında barış köprüsünün kurulabilme ihtiyacına dikkat çekmek için bir katkı olarak düşünüp geliştirdim” dedi.

Zülfikar, “Abdullah Öcalan’a yönelik sürdürülen tecrit koşulları ve 26 yıldır İmralı adasında cezaevinde tutulmasına, ve ayrıca düşüncelerinden dolayı hedef haline getirilen diğer bazı siyasi figür ve düşünürler ile benzerliklere dikkat çekmeye gayret ettim. Çizdiğim Rosa Luxemburg, Antonio Gramsci, Nelson Mandela ve Che Guevara bunlardan bazılarıdır” diye ekledi.

Serginin açılışı öncesi, 1 Ekim -11 Ekim arasında Berlin kent merkezinin değişik yerlerindeki büyük billboardlara Abdullah Öcalan’ın portresi yerleştirildi.

Ayrıca serginin açılışında uluslararası hukuk uzmanı Prof. Dr. Norman Paech, sanat ile kamu hukuku arasındaki ilişkiyi değerlendirecek. Eserlerin değerlendirilmesi ve sunumu ise sanat küratörü Petra Löschert tarafından yapılacak.

Sergi 14 Kasım’a kadar  Junge Welt Maigalerie, Torstraße 6 adresinde, hafta için Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri sanatseverlere kapılarını açık tutacak.