GÖRÜNTÜLÜ

HPG’li Mazlum Ereb: Herkes bu aydınlığın etrafında toplanmalı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini belirten Mazlum Ereb, “Mücadelemizin sonu mutlaka aydınlık olacaktır. Herkes bu aydınlığın etrafında toplanmalı ve bu ışığın bir parçası olmalıdır" dedi.

İMRALI TECRİDİ

HPG’li Arap savaşçı Mazlum Ereb, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’na ilişkin konuştu.

Kürt halk Önderi Öcalan’ın 1998 yılında Suriye’den çıkarılması ile başlayan 9 Ekim Komplosu’nun halklar için karanlık bir gün olduğunu vurgulayan HPG gerillası Mazlum Ereb, “Komplonun günümüze kadar devam etmesi mücadelemizi yükseltmemizin en büyük gerekçesidir. Uluslararası Komplo’nun temel amacı Rêber Apo'nun düşünce ve fikirlerini engellemekti. Çünkü Rêber Apo'nun fikirleri ezilen halklara özgürlük yolunu gösteriyor. Önderliğin paradigması tüm kadınların, gençlerin, ulusların umudu oldu. Rêber Apo’nun geliştirdiği paradigma ile üçüncü bir yolun daha olduğunu gösterdi.


Rêber Apo’nun halklar üzerinde bu kadar etkili olması hegemonik güçleri korkuttu bundan dolayı Uluslararası Komplo’yu geliştirdiler. Rêber Apo, direnişiyle, mücadelesiyle komployu boşa çıkardı ve komplocuların amacına ulaşmasını engelledi. Komplo Rêber Apo’nun Suriye’den çıkışıyla başlasa da Önderliğin komploculara cevabı Rojava Devrimi oldu. Rêber Apo yıllar süren emekleriyle Rojava’da bir direniş çizgisi inşa etti ve bu direniş çizgisi devrim yaptı” diye konuştu.

ÖNDERLİĞİN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜN SAĞLAMANIN YOLU MÜCADELEYİ YÜKSELTMEKTEN GEÇER

Egemen güçlere karşı halkların mücadelesine değinen gerilla Mazlum Ereb, "Bugün Arap halkı Önderliğin paradigmasını esas alıyor ve bu temelde yaşamını sürdürüyor. Komplocu güçlere kaşrı halkların birliğini daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Türk devleti her gün Rojava’ya saldırarak oradaki yaşamı dağıtmak ve halkların bir arada yaşamasına engel olmak istiyor. Bu saldırıların asıl amacı tabi ki Rêber Apo’nun geliştirdiği paradigmaya yöneliktir.

Uluslararası hukuk kurumları Rêber Apo üzerindeki ağır tecritten hiç haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Fakat Önderliğe yönelik tecrit ve işkenceden hepsinin haberi var, hepsi Türk devleti ile işbirliği yapıyor. İmralı’daki tecrit ve işkencenin ortağıdırlar. Tecridi, işkenceyi ve adaletsizliği sona erdirecek olan da halkların ortak mücadelesidir. Bu tecridi ancak halkımız kırabilir. Önderlik zaten komployu boşa çıkardı ama Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamanın yolu mücadeleyi yükseltmekten geçer.

Bugün Rojhilat, İran ve Hindistan gibi birçok yerde milyonlarca kadın Jin Jiyan Azadî sloganlarıyla sokaklara çıkıyor, eylem yapıyor. Bu slogan Rêber Apo’nun paradigması sayesinde ortaya çıktı. Komplocular Ortadoğu'da devrimi engellemek istediler ama Rêber Apo artık bu sloganla başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada özgürlük devrimini başlattı. Her karanlığın sonunda mutlaka bir aydınlık vardır. Bu savaşın ve mücadelemizin sonu mutlaka aydınlık olacaktır. Herkes bu aydınlığın etrafında toplanmalı ve bu ışığın bir parçası olmalıdır. Eninde sonunda bu sistem yıkılacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.