12 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Şedadê ve Minbic’de farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 12 YPG ve QSD savaşçısının cenazesi binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Törende bir konuşma yapan YPG komutanlarından Lewend Rojava, Kurban Bayramı dolasıyla Suriye’de ateş kes ilan edildiğini ancak çetelerin bunu ihlal ederek QSD güçlerine saldırdığını belirtti. 

Şeddade ve Minbic’te farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 12 YPG ve QSD savaşçısı Hesekê’de kitlesel bir şekilde düzenlen tören ile toprağa verildi. Binlerce kişi 23 Ağustos’ta Ezawi köyünde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Ebdulrehman Elî El-Elî (Botan Hesekê), 6 Eylül’de Minbic’de yaşamını yitiren QSD savaşçısı Ebdulîlah Talib Eyo (Lorens Amed), Ebdulhemîd Meter El-Reca (Seydo Hesekê), Ehmed Medlûl El-Zixêr (Şêxo), Hisên Selîm Silêman (Hogir Hesekê), 11 Eylül’de Şedadê’ye bağlı Ezawi köyünde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Delîl Ebdulrehman Ehmed (Sebrî Hemze), Mihemed Kemal Izo (Delîl Cûdî), QSD savaşçısı Xanim Iyad Xelef (Ebû Hela El-Dêrî), 12 Eylül’de Ezawi köyünde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Şahîd Yûnis (Şahîn Şiyar), Yasir Hisên El-Hisên (Rêber Hesekê) ve Mihemed Ferhan Henan (Serhed Şîno) ile 13 Eylül’de Ezawi’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Stîfan Ferhan Henan’ın (Gavur Botan) cenazesini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak, Şehit Dijwar Şehitliği’ne konvoy ile yola çıktı.

YPG/ YPJ, QSD bayrakları taşıyan kitle, “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde Şehit Dijwar Şehitliği’ne ulaştı.

Burada bir askeri tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan YPG Komutanı Lewend Rojava, ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu.

Kurban Bayramı dolasıyla Suriye’de ilan edilen ateşkese değinen Rojava, terörist grupların ateşkesi ihlal ederek QSD savaşçılarına saldırdığına dikkat çekerek, bu durumda savaşçıların da misilleme hakkı olduğunu belirtti. “Bugün buradan uğurladığımız yiğit yoldaşlarımız, bu işgal saldırılarına karşı kahramanca bir tutum sergileyerek  şehit düştüler" diyen Rojava, onların gittiği yolda şehit düşmenin bir onur olduğunu söyledi.

Rojava’nın  konuşmasının ardından, Şehit Aileleri Meclisi yaşamını yitiren 12 YPG ve QSD savaşçısının ailelerine şahadet belgesi teslim edildi. Ardından zılgıt ve sloganlarla cenazeler toprağa verildi.