13 genç gerillaya katıldı

Kuzey ve Doğu Suriyeli 13 genç gerilla saflarına katıldı. Gençler, bütün gençleri gerillaya katılmaya çağırdı.

Komalên Ciwan hareketi tarafından başlatılan “Cenga Azadiyê Serbixin” kampanyası kapsamında Kuzey ve Doğu Suriyeli bir grup genç Kurdistan Özgürlük Gerillası'na katıldı.

 "Önder APO’ya uygulanan tecrit her geçen gün daha da ağırlaşıyor ve artık tecrit haddini aştı" denilen açıklamada, "Birkaç gün önce Türk hükümetinin Önder APO’ya tehdit mektupları gönderdiğini duyduk. Acımasız faşist devlet, Önder APO’nun İmrali’dan mektup göndermesine izin vermiyor ama kendileri Önder APO’ya tehdit mektupları gönderiyor. Milyonlarca insanla ilintili bir Önder’i tehdit etmek sıra dışı bir şey değil, bunu kimse normal görmemeli. Bu eylem, özgürlük için çok önemli olan değerlerin uzun vadeli ihlalidir. Bu tecrit Önder APO şahsında, başta Kürt halkı olmak üzere özgürlük sevdalısı insanları ilgilendirmektedir. Önder APO’nun şahsında kökleşmiş gençlik ruhuyla da ilgili, Kurdistan gençliği olarak biz bunu Önder APO için büyük bir tehdit olarak görüyoruz" diye belirtildi.

 Açıklamada şu hususlara da dikkat çekildi:

"Önder APO söz konusu olduğunda her şeyi düşünüyoruz. Çünkü on binlerce fedakarlığı olan bir Önderliği tehdit etmek kolay değil, Önder APO’ya yönelik bu eylemler faşist Türk devleti tarafından biz kıyameti kaldırmamız için yapılıyor. Türk devleti bunun hesabını ağır verecek ve biz bugün hesap sormak için buradayız. Biz Kuzey ve Doğu Suriye gençliği olarak Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği’nin seferberlik ilan etmesinden sonra biz de bu seferberliğe katılıyoruz. Düşmandan en büyük hesabın düşmanı yenmek olduğunu biliyoruz, bu Kurdistan dağlarında gerilla saflarında da olabilir, düşmandan hesap sormak için gerillalara katılıyoruz. Günümüzü kimse karartamaz diyoruz, değerlerimize dokunan eli keseceğiz, tarihin çöp sepetine atacağız. Her genci gelip değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Kaynak:  Nûçe Ciwan Haber Ajansı