’15 Ağustos Atılımı Kürt halkına aydınlık bir yol gösterdi’

Diriliş Bayramı olan 15 Ağustos’u kutlayan YJA Star gerillası Zîlan Aydın ve HPG gerillası Seydo Destîna, 15 Ağustos Atılımı’nın Kürt halkına aydınlık bir yol gösterdiğini belirtti.

YJA Star gerillası Zîlan Aydın ve HPG gerillası Seydo Destîna, 15 Ağustos Atılımı vesilesiyle ANF’ye konuştu.

15 Ağustos Atılımı’nı kutlayarak sözlerine başlayan YJA Star gerillası Zîlan Aydın, bugün direniş mevzilerinde işgalci düşmana karşı 15 Ağustos Atılımı ruhuyla savaştıklarını belirtti.

HPG ve YJA Star gerillalarının bedeli ne olursa olsun Türk devletinin saldırılarına karşı asla boyun eğmediğini belirten Zîlan Aydın, “Gerillanın direnişinin yanında fedakar halkımızın mücadelesi de çok önemli. Halkımız gerillaya sahip çıkıyor, işgalcilere karşı mücadele ediyor, ağır bedeller ödüyor. Kürt halkının diriliş bayramı olan 15 Ağustos’u bir kez daha kutluyoruz.


'SEROK APO'NUN DURUŞUNU ESAS ALIYORUZ'

15 Ağustos Atılımı geçmişten günümüze kadar mücadelemizi, direnişimizi yükseltme, teslimiyeti kabul etmeme gerekçemiz oldu. Saldırılar ne kadar ağır olursa olsun, ne kadar yasaklı silahlar kullanılırsa kullanılsın asla geri adım atmayacağız. 40 senedir mücadele ediyoruz, bir 40 sene daha mücadele ederiz. Kurdistan Özgürlük Gerillası olarak Heval Egîd, Zîlan, Bêrîtan’ın bıraktığı miras çizgisini esas alıyor ve bu yolda yürüyoruz. Gün geçtikçe de direnişimizi daha da büyütüyoruz. Şu an Kurdistan’ın tüm alanlarında gerillayı imha etme operasyonları devam ediyor. Halkımız şunu bilsin ki, bu ülkenin çocukları mücadelelerinden vazgeçmeyecektir. Bu operasyonlarda büyük bedeller, büyük değerler kaybettik. Birçok kahraman yoldaşımız son kurşununa kadar direndi, şehit düştü. Bu vesileyle şehit yoldaşlarımızı bir kez daha saygı ile anıyorum. Direniş miraslarına layık olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz. Tüm saldırılara, ağır tecride rağmen direnişinden vazgeçmeyen Serok Apo’nun duruşunu esas alıyoruz” diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMINI ALACAĞIZ

15 Ağustos Atılımı’nın ezilen ve özgürlük talep eden halklar açısından çok önemli olduğunu vurgulayan HPG gerillası Seydo Destîna ise şunları belirtti: “15 Ağustos Atılımı bize aydınlık bir yol gösterdi. Heval Egîd, 15 Ağustos Atılımı’nın ardından Kürt halkının Türk devletine karşı, işgalcilere karşı nasıl kendini savunacağını bize gösterdi. Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi 1984 yılından günümüze kadar bu çizgide yürüdü. Zap, Metîna, Avaşîn, Xakurkê başta olmak üzere Medya Savunma Alanları’nda çok büyük bir direniş sergileniyor. Düşman her türlü silahı kullanıyor ama tüm tekniğine, teknolojisine rağmen bir adım ilerleyemiyor. Gerilla bu mücadelenin temelini 15 Ağustos Atılımı’ndan alıyor. Ne olursa olsun son nefesimize kadar direnecek ve şehitlerimizin intikamını alacağız.”