226 isim, İran ve Türk devletinin saldırılarını kınadı

Kürdistan Bölgesi’nden 226 aktivist, aydın ve şahsiyet, işgalci Türk devleti ve İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne saldırılarını kınadı.

İşgalci Türk devleti ve İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıları aralıksız olarak devam ediyor. Saldırılara karşı Irak ve Güney Kürdistan hükümeti sessizliğini koruyor.

 Kürdistan Bölgesi’nden 226 aydın ve aktivist, Irak ve Bölge Hükümeti’nin tüm yetkililerini Türk ve İran saldırılarını durdurmaya çağırdı.

Açıklamada Kürdistan Bölgesi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucu halkın katledildiği ve saldırıların halk üzerinde ciddi bir korku yarattığının altı çizilerek, “İşgalci Türk ve İran devletinin çıkarları doğrultusunda gerçekleştirdiği saldırılar, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğini göz ardı etmektedir ve tüm uluslararası hukuk ilkelerine aykırıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca Avrupa ve ABD konsoloslukları ve Birleşmiş Milletler de bu tehdit ve saldırıları önlemek için adım atmaya çağrıldı.

Açıklamada, "Irak Cumhurbaşkanını, Kürdistan Bölgesi ve Irak Başbakanlarını, Irak ve Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlarını bu ihlal ve tehditlere karşı bir an önce tavır almaya çağırıyoruz. Türk ve İran devletinin bu ihlallerini durdurun" denildi.