‘45 yıldır özgür bir toplum için mücadele ediyoruz’

Kurdistan ve Ortadoğu’da büyük sorunların yaşandığı bir süreçte PKK’nin kurulduğunu söyleyen HPG Komuta Konseyi Piling Meletî, 45 yıldır özgür bir toplum için mücadele ettiklerini bunun sonucunda halkların çözümü PKK’de bulduğunu ifade etti.

HPG Komuta Konseyi Piling Meletî, Dengê Gel Radyosu’na konuştu. PKK’nin 46’ncı yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Piling Meletî, PKK’nin çıkışının çok iyi anlaşılması gerektiğini belirtti. Kurdistan ve Ortadoğu’da büyük sorunların yaşandığı bir süreçte PKK’nin kurulduğunu hatırlatan Piling Meletî, PKK’nin 45 yıldır özgür bir toplum için mücadele ettiğini vurguladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin verdiği emekler sayesinde bir direniş kültürü yaratıldığını söyleyen Piling Meletî, 45 yıldır devam eden mücadelede çok büyük bedellerin ödendiğini ifade etti. PKK’nin klasik bir ayaklanma hareketi olmadığını, bir felsefe üzerinden geliştiğini kaydeden Piling Meletî, bundan dolayı PKK’nin evrensel bir hareket olduğunu belirtti.

Kapitalist modernitenin insanlık değerlerine ait her şeye saldırdığını sözlerine ekleyen HPG Komuta Konseyi Piling Meletî, “Kapitalist modernite günümüzde her şeyi kendi çıkarı için kullanıyor. Krize giren sistem toplumda da tıkanma, kriz ve büyük acılar yarattı. Halklar bu sistemden kurtulmanın arayışı içerisine girdi. Bu arayışa cevap da Rêber Apo’dur. Halklar çözümü Rêber Apo ve PKK’de görüyor. Elbette bu düzeye gelene kadar büyük emekler verildi, büyük bedeller ödendi. Bunun sonucunda kapitalist moderniteye karşı alternatif bir sistem yaratıldı. Egemen güçler bunun intikamını almak için Rêber Apo’yu uluslararası bir komplo ile esir aldı. Bugün İmralı’da Önderliğimize uygulanan ağır tecrit de bu komplonun devamıdır. Kürdistan tarihinde birçok isyan yaşandı ama en uzun süreni PKK oldu. PKK geçmişte yaşanan isyanları esas aldı, direnişlerden etkilendi ve daha da zenginleştirerek mücadeleyi bugünlere taşıdı” diye konuştu.

PKK BÜYÜK DİRENİŞLERİN, BÜYÜK YOLDAŞLIKLARIN YAŞANDIĞI BİR YERDİR

PKK’de geçirdiği her yılın ayrı bir anlamı olduğunu kaydeden Piling Meletî konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “PKK saflarında sorumluluk alırsan, PKK ve Rêber Apo’nun felsefesi doğrultusunda bir yaklaşım sergilersen zaten yaşamı anlamlı bir hale getirirsin. Dağlarda, şehirde nerede olursanız olun PKK hareketini her alanda yaşartırsınız ve bunun mücadelesini verirsiniz. Ancak bu şekilde bulunduğunuz alanlardaki sorunları çözersiniz. Şüphesiz bu da bir çözüm iradesini ve çözüm gücünü açığa çıkarıyor. Bugün bir PKK militanı doğru bir katılım sağladığı zaman tüm dünyada yaşanan sorunları değerlendirebilir ve nasıl çözüleceğine dair fikir üretebilir.  Çünkü PKK askeri, ideolojik, siyasi ve örgütlenme alanında bir bilinçlenmeyi açığa çıkarıyor. Bu da PKK gerçekliğidir.

PKK hareketi bir insanlık hareketidir. Özgürlükten yana olan herkes bu harekette kendine yer bulur. PKK saflarına katıldığınızda sistemde yaşadığınız hayatın ne kadar anlamsız, manasız ve amaçsız olduğunun farkına varıyorsunuz zaten. PKK yok olma ile yüz yüze kalmış olan Kürt halkının tarihini değiştirdi. Kürt halkını yeniden ayağa kaldırdı ve uzun bir mücadele başlattı. Büyük direnişlerin, büyük yoldaşlıkların, büyük şehadetlerin yaşandığı bir yerdir PKK. Bu hareketin her militanı için bütün bunlar bir birikimdir. Bu süreçte Kürt halkı ve özgürlük gerillası olarak amansız bir direniş sergiliyoruz. Bu direnişimizi mutlaka başarıya ulaştıracağız.”