83 yaşındaki hasta tutsak hastaneye kelepçeli götürüldü

83 yaşındaki hasta tutsak Mehmet Emin Özkan'ın, hastaneye kelepçeli götürüldüğü de görüldü.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ndeki 83 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan, fenalaşması üzerine dün sabah saatlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Dün yapılan testlerin sunucunda hastaneye yatışı yapılan Özkan’ın, bulunduğu odada yatağa kelepçelendiği belirtildi. Özkan'ın hastaneye götürüldüğü sırada ayakta durmakta zorlandığı, ellerinin önden kelepçeli olduğu ve iki kişinin koluna girdiği fotoğraflara yansıdı.
Önceki gün fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılan Özkan'dan test için kan örnekleri alındı. Yapılan testlerin ardından tekrar cezaevine götürülen Özkan'ın, dün test sonuçlarının kötü çıkması üzerine tekrardan hastaneye kaldırıldı. Özkan’ın, yatırıldığı odada yatağa kelepçelendiği belirtildi. Hastaneye getirildiği sırada ayakta durmakta zorlanan Özkan’ın elleri önden kelepçeli olduğu ve iki kişinin kolunda olduğu, önde de askerlerin olduğu görülüyor.

 SAVCILIĞA BAŞVURU

Ailesi, tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayan Özkan’ın yanında refakatçi bulundurulması talebiyle dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. Başsavcılık, başvurunun Diyarbakır D Tipi Cezaevi Savcılığı’na yapılması gerektiğini aileye iletti. Bunun üzerine Özkan Ailesi, bugün Diyarbakır D Tipi Cezaevi Savcılığı'na başvuruda bulundu.

 DEFALARCA HASTANEYE KALDIRILDI

Özkan 25 yıldır tutuklu. Bugüne kadar 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 kez de anjiyo oldu. Kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği, hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunan ve kendi başına yaşamını idame ettiremeyen Özkan, defalarca hastaneye kaldırılmıştı.