Çelê’de 13 asker öldürüldü, 1 Kobra imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları Çelê’de işgalci Türk ordusunun konvoyuna yönelik bir eylem gerçekleştirdi. 1 Kobra tipi  zırhlı aracın imha edildiği eylemde toplam 13 asker öldürülürken, 3’ü de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Ronya ve Şehit Bager Devrimci Hamlesi kapsamında gerillaların, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini açıkladı.

“2 Eylül günü saat 11.15'te güçlerimiz Hakkari'nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi'nde konumlanan işgalcilere yönelik eylem gerçekleştirmiştir” denilen açıklamada şu ayrıntılar paylaşıldı: “Düşman barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün güçlerimiz, Çelê'ye bağlı Xeregol Tepesi'ne doğru ilerlemekte olan işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Konvoydaki piyade askerlerin ve araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde, Kobra tipi zırhlı bir araç imha edilmiş ve toplam 13 düşman askeri öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından saat 16.00 sularında çevresindeki alanları rastgele bir şekilde obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri çok sayıda zırhlı araç ile alandan uzaklaştırmıştır.”