Çira TV’den Rizgar Deniz’e ilişkin açıklama

Çira TV, özgür basın emekçisi ve muhabirleri Rizgar Adanmış’ın (Rizgar Deniz) şahadetine ilişkin yaptığı açıklamada, “Özgür basın emekçisi olarak Rojava’ya geçerek şehadetine kadar DAİŞ’e karşı verilen mücadeleyi takip etti” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Çira TV Yönetim Kurulu, özgür basın emekçisi, Çira TV, ANHA ve Stêrk TV muhabiri Rizgar Adanmış’ın Dêra Zor’da DAİŞ çetelerinin faşizmine karşı verilen mücadeleyi takip ederken, sivillere yapılan bombalı saldırıda şehit düştüğünü belirtti.

Çira TV yönetim kurulu açıklamasında şunları kaydetti: “Rizgar arkadaşımız Kürdistan’daki faşizmi teşhir etmek ve bu faşizme karşı verilen mücadeleyi aktarmak için, bir basın emekçisi olarak Kürt halkı başta olmak üzere bütün ezilen halkların gözü ve kulağı oldu.

Rizgar arkadaşımız 3 Ağustos 2014’teki DAİŞ çetelerinin saldırısından sonra bölgeye geçti ve Êzidî halkının sesini dünyaya duyurdu. Şengal’den sonra Rojava’daki gelişmeleri ve devrimi dünyaya aktarmak üzere, bir özgür basın emekçisi olarak Rojava’ya geçerek şehadetine kadar DAİŞ’e karşı verilen mücadeleyi takip etti.

Gûrbettelîlerden Halil Dağ’a, Deniz Fırat’tan Nûjiyan Erhan’a ve Dilîşan’dan Hogir’a kadar Rizgar Adanmiş da özgür basın geleneğinin değerli bir emekçisi olarak, son nefesine kadar bu çizgide yürüdü.

Biz de Çira TV emekçileri olarak anısı önünde saygıyla eğiliyor ve özgür basın geleneği hattında bedeli ne olursa olsun, gerçekleri yazıp haykıracağımızın sözünü veriyoruz.”