İki kolber mayına bastı, iki kolber donarak öldü

Doğu Kürdistan’da iki kolber mayını basarak ağır yaralanırken, iki kolber de karda donarak öldü.

Doğu Kürdistan İnsan Halkları Örgütü'nden alınan bilgilere göre, 4 Mart'ta Yadgar ve Kamuran Emini adındaki iki kardeş Bane’nın Nenor ilçesine bağlı Ahmedabad köyü çevresinde, sırtlarındaki yükle sınırı geçmek isterken mayına basarak ağır yaralandı.

Mayının patlaması sonucu yaralanan kardeş kolberler Bane Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede yapılan müdahale ile kardeşlerden Kamuran Emini’nin bir ayağının kesildiği, Yadgar Eminin de durumunun hâlâ ağır olduğu bildirildi.

DONARAK YAŞAMINI YİTİRDİLER

60 yaşında Xıdır Abdullahi adındaki bir kolberin cenazesi 3 Mart'ta Piranşehir’e bağlı Qani Xuda mıntıkasında bulundu. Abdullahi’nin kolberlik yaptığı, karlı ve fırtınalı havada sınırı geçmek isterken yolunu kaybederek donarak yaşamını yitirdiği bildirildi.

Qani Xuda bölgesinde Xıdır Abdullahi’nin cenazesi aranırken aynı bölgede Mahabatlı Muhammed Payme adındaki yurttaşa ait olduğu başta bir cenaze de bulundu. Cenazesi bulunan Payme’nin Güney Kürdistan’a geçmek isterken karda donarak ölen sivil bir yurttaş olduğu belirtiliyor.