İktidarın '4 Nisan' korkusu: Amara ablukada

AKP-MHP iktidarı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla Amara'yı ablukaya aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, yarın 71'inci doğum gününe girecek. Öcalan'ın doğduğu yer olan Urfa’nın Halfeti ilçesi Amara (Ömerli) Mahallesi iki gündür Türk asker ve polisleri tarafından abluka altına alındı.

Mahalleye giden tüm yolları zırhlı araçlar ve TOMA'larla kapatan devlet güçleri, ikametgâhında Amara yazmayanları mahalleye almıyor. Dünden bu yana genişleyen abluka, Halfeti merkezden Öcalan'ın doğduğu mahalledeki evine kadar uzadı. Yine mahallenin karşısında bulunan tepelere kurulan çadırlara çok sayıda polis ve asker yerleştirildi.

VİRÜSTEN DOLAYI KİTLESEL KUTLAMA OLMAYACAK

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ali Öcalan, koronavirüs salgınından dolayı mahallede kitlesel kutlamanın olmayacağını, buna rağmen bu kadar polis ve askerle köyün ablukaya alındığını belirtti.

Yeğen Öcalan, “Bu hastalığın olmamasını ve insanların 4 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutlamasını isterdik. Bu hastalıktan dolayı bir program yapılmadı. Buna rağmen devlet güçleri yağan yağmura rağmen köyün etrafını tamamen ablukaya almışlar. Tepeleri, her yeri tutmuşlar" dedi.

Mehmet Öcalan da "4 Nisan doğum gününü herkes kendi evinde kutlayabilir" demişti.