İlim Yayma’ya hizmet projesi

Van Büyükşehir Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti ile ortak hizmet projesi hazırladı.

AKP’li Edremit Belediyesi’nin iş insanlarına “İnşaat izni istiyorsanız gidin bu cemiyete gereken parayı verin” diyerek destek verdiği İlim Yayma Cemiyeti, şimdi de gaspçı tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi ile ortak hizmet projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında yurt öğrencilerinin kullandığı masa ve sandalyelere el konuldu.

Van belediyesi gaspçısı M. Emin Bilmez, İlim Yayma Cemiyeti için Meclis’ten karar çıkardı. 13 Nisan 2021 tarihli Meclis kararında şu ifadelere yer verildi: “Belediyemiz ile İlim Yayma Cemiyeti Van Şubesi arasında ortak hizmet projesinin gerçekleştirilmesi kapsamında, yükseköğrenim yurdunda kullanılan ihtiyacın fazlası olup, belediyemize tahsis edilen 70 adet masanın ve 350 adet sandalyenin kendilerine verilmesi talebi oy birliği karar altına alınmıştır.”

Bu kararla Yükseköğrenim Yurdu’nda öğrencilerin kullandığı masa ve sandalyeler gasp edilerek İlim Yayma Cemiyeti’ne resmen tahsis edilmiş oldu.

AKP’li Edremit Belediyesi de geçtiğimiz aylarda yapı ruhsatı isteyen iş insanlarına İlim Yayma Cemiyeti’ne parasal destek sunma şartı getirmişti. Bunun üzerine iş insanları tepki göstermiş ve kendilerinden adeta haraç alındığını dile getirmişti.