'İmralı tecridi bir an önce kaldırılmalı'

Van'daki Adalet Nöbeti 17. gününde devam ediyor. Eylemcileri ziyaret eden TUHAY-DER yöneticisi Edibe Babur, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

Tutsak yakınlarının, Van Baro binasında başlattığı Adalet Nöbeti 17. gününde devam ediyor. Adalet Nöbeti’ni bugün Van Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) üye ve yöneticileri ziyaret etti.
Ziyarete konuşan TUHAY-DER üyesi Söylemez Keskin, tutsakların tecrit koşullarında yaşam mücadelesini verdiğini belirterek, son dönemde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren tutsaklar hakkında bir an önce yetkililerin toplumu aydınlatması gerektiğini belirtti. Vicdanı olan herkesin nöbet eylemine destek vermesi gerektiğini kaydeden Keskin, “Hasta tutuklular sadece tutuklu yakınlarının sahip çıkabileceği bir mesele değildir. Cezaevinde tutulan tutuklular tüm Kürtlerin evlatlarıdır. Evlatlarımıza sahip çıkmak en insani vazifemizdir” dedi.

'İMRALI TECRİDİ BİR AN ÖNCE KALDIRILMALI'

TUHAY-DER yöneticisi Edibe Babur ise cezaevinde çıkan her ölümün sebebinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ve her tarafa yayılan tecrit olduğunu söyledi. Babur, “İçeride tutuklularımız, dışarıda bizler tecrit altındayız. Bunun tek nedeni Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sürdürülmesidir. Bir an önce tecridin kaldırılması ve görüşmelerin sağlanması gerekir” ifadelerini kullandı.