İmre: Fınka Botan için yeniden geliyoruz

AKP'nin işgal ettiği belediyelerden Fınka Botan Belediyesi'ni yeniden halk adına alacaklarını söyleyen HDP’nin eşbaşkan adaylarından Ahmet İmre, beldeyi halkla birlikte yönetecekleri mesajını verdi.

Tarihinden ve Botan halkı için taşıdığı değerden ötürü Şırnak ilinin önemli beldeleri arasında olan Fınka (Fındık) Botan beldesinde de seçim çalışmaları hız kazanmaya başladı. 5 yıl öncesine kadar HDP aday çıkarmadığı için AKP’nin elinde olan Fınka Botan, geçtiğimiz yerel seçimlerde açık ara fark ile yönetimi almış, fakat atanan kayyum ile halk yeniden hizmete aç hale getirilmişti.

HDP'nin Fınka Botan adaylarından Ahmet İmre (45) ile seçim çalışmalarını konuştuk. İmre, 31 Mart seçimlerinde belediyeyi önemli bir farkla kazanacaklarını söyledi.

20 YILLIK GURBETTEN SONRA BELDEYE DÖNDÜ

Fınka Botan beldesinde doğup büyüyen İmre, şimdilerde evli ve 4 çocuk babası. 15 yıldır esnaflık yaparak geçimini sağlayan İmre, “90’larda başlayan köy yakma ve boşaltmaları sırasında ailemi de alarak yaklaşık 20 yılımız İstanbul’da geçti. Ama son yıllarda daha fazla dayanamayarak, ailece Fınka’ya geri döndük. Beldenin meclis üyesiydim son yıllarda. İstanbul’da olduğumuz yıllarda da partimizin adı her ne olursa olsun, hangi görev için fark etmeksizin yer aldım. Mücadele ve zorlukla geçen gurbete daha fazla dayanamayınca da burada daha aktif bir şekilde halkımız ile içi içe olmak için geri döndük” diye konuştu.

‘METROPOLLERE AİT GÖRÜLMEDİK'

Memleketlerine olan büyük bir özlemden ziyade biraz daha güncellenen kimlik bilinci ile evlerine döndüklerini ifade eden İmre, şunları söyledi: “Orada ne kadar iyi uyum sağlasan da her zaman oradakiler için bizler birer yabancı olduk. Ve onlara, oralara ait görülmedik. Bizlere verilen işlerde de gösterilen muamelelerde de bunu her yönüyle hissedebiliyorduk. Kürt oluşumuz onlara göre aramızdaki sınırdı. Bizim her zaman çizgimiz belli olsa da devlete yakın olan Kürtler bile onların alt sınıfı olarak kabul ediliyordu, onlara göre. Bizler her türlü ayrımcılığa rağmen mecburiyetten dolayı 20 yılımızı oralarda geçirmiş olsak da asıl ait olduğumuz yeri ne unuttuk ne de temelli terk ettik. Gittiğim ilk günden tutun da döndüğümüz güne kadar her anımız buralara yeniden döneceğimiz günlerin hayali ile doluydu."

‘FINKA BOTAN’I DAHA BÜYÜK BİR FARKLA YENİDEN ALACAĞIZ’

İmre, 5 yıl önce Fınka Botan’ın yönetiminin AKP’nin elinde olduğunu da hatırlatarak, “O dönem partinin durumunu da göz ardı etmemek gerek ama belki de eksiklik olarak, aday çıkarmamıştık. Geçtiğimiz dönem ilk defa aday çıkardığımız bu beldede büyük bir oran farkı ile belde yönetimiz partimize geçmiş bulunuyor. Buna rağmen, halkın bu kadar net bir şekilde talebini göstermiş olmasına rağmen kayyum bu halkın iradesinin üzerine atandı. Bunun ne dinde ne hukukta yeri, affı bulunmamaktadır. Bu, halkın emeğine el uzatılması demek oluyor. Bunun insanlıkta da yeri yoktur” şeklinde konuştu.

HDP Adayı Ahmet İmre, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “5 yıl öncesine kadar açıkça görülmekteydi ki AKP yönetiminde olan bu belde halkında hizmet adına hiçbir şey yapılmamıştır. Tabiri caiz ise hiç yoktan, sil baştan başladık biz bu halka hizmete. Bugün de aynı şekilde yeniden ayağa kalkmak için geliyoruz. Kayyumlara olan öfkesini halk, verecekleri oylar ve talepleri ile açık bir şekilde ortaya koyacaktır. Kendimizi geçmiş dönemden daha da şanslı buluyoruz. Bu defa yüzde 80’lere varan bir oran ile kazanacağımıza inanıyoruz. Geçmiş dönemdeki eksikliklerimizi de görmüş olarak daha güçlü bir zafer ile yeniden halkımız ile kendimizi yöneteceğiz.”