İntikâm birimleri Amed'de polis ve bekçileri vurdu

Şehit Elişer Konya ve Şehit Savaş Amed intikâm birimleri, Amed'de polis ve bekçilere dönük eylemler düzenledi. Eylemlerin Halkların Birleşik Devrim Hareketi savaşçısı Sinan Güneş anısına yapıldığı belirtildi.

Şehit Elişer Konya ve Şehit Savaş Amed intikâm birimleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Özgürlük kendini duyarsızlaştırmak ve kirli düşman gündemiyle yaşamak değildir. Özgürlük kendini aramak ve toplumsal değerlerine ahlaki ölçüyle sarılmaktır. Yozlaştırıcı, ötekileştirici, hiçleştirici devlet politikalarına karşı nefes aldığımız her zamanı önderlik ideolojisiyle doldurmanın zamanını yaşarken durmadan eylem cesaretini açığa çıkarmaktır" denildi.

'YERLE BİR EDENE KADAR!'

"Son kale her zaman bireyin öz iradesidir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "İradesini Önder Apo ve PKK paradigmasına adamış militanlar olarak TC metropolleri ve faşizim haneleri yerle bir edeceğimizin şiarıyla Özgür Önderlikle Özgür Kürdistan'da yaşayana kadar savaşacağız" mesajı verildi.

POLİS VE BEKÇİLER VURULDU

Ş.Elişer Konya Ş.Savaş Amed intikam birimi eylemlerinin ayrıntılarını da şöyle açıkladı:

"26 Haziran'da Amed Sur İskender Paşa Mahallesi'nde bulunan eski sağlık ocağını karakol olarak kullanan işgalci TC polisleri parça tesirli bombalarla ve kısa namlulu ferdi silahlarla vurulmuştur. Yaşanan çatışmada ölü ve yaralı polisler netleştirelemedi.

26 Haziran'da Amed Sur Dağkapı İnönü Bulvarı'nda bulunan kayyum tarafından işgal edilen, Sur Belediyesi binasını işgal eden TC polis ve bekçileri parça tesirli bombalarla ve ferdi kısa namlulu silahlarla vuruldu. 1 polis ve bekçinin yaralandığı tespit edildi."

Eylemlerin Kars Kağızman'da şehit düşen Halkların Birleşik Devrim Hareketi savaşçısı Sinan Güneş anısına yapıldığı belirtildi.