İntikâm Birimlerinden Van ve Amed'de eylemler

İntikâm Birimleri, Van ve Amed'de eylemler düzenledi.

Şehit Savaş Amed ve Şehit Baran Dersim İntikâm Birimleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı eylemler düzenledi.

İntikam Birimleri, "Rojava'daki direnişin ruhu Apocu ruhtur. Uluslararası komploya karşı 'Güneşimizi karartamazsınız' diyerek direnişle cevap verilen ruhtur. Bu nedenle hiçbir komplo Kürt halkının özgürlük mücadelesini durduramaz" dedi.

İntikâm Birimleri, Van'da düzenlenen eylemlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"13 Aralık'ta Van Edremit Elmalı bölgesinde düşman geçiş istikametinde el yapımı patlayıcı ile sabotaj eylemi gerçekleştirdik. Düşman aracının devrilmesine karşın yaralı veya ölü netleştirelemedi.

15 Aralık'ta İpekyolu Xaçort bölgesinde hırsızlık ihbarına gelen düşman kontralarına el yapımı patlayıcı atılmış, desteğe gelen düşman birimleriyle mahallede saatlerce çatışılmış, düşmanın mahalleyi ablukaya almasıyla birimleriniz kayıpsız çekilmiştir."

AMED

Şehit Savaş Amed İntikâm Birimi de yazılı bir açıklama yaparak, Amed’in Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bir okulda konumlanan Türk polislerine karşı eylem düzenledi. İntikâm Birimi, 19 Aralık'ta ses bombaları ve havai fişeklerle eylem gerçekleştirildiğini duyurdu.