İran rejimi Kürt yönetmeni gözaltına aldı

İran rejim güçlerinin Reza Elayî isimli Kürt yönetmeni gözaltına aldığı ve akıbetinin bilinmediği belirtildi.

İRAN'DA GÖZALTI

‘Jin, Jiyan, Azadî’ devriminin 2’nci yıl dönümünün yaklaşmasıyla birlikte İran rejiminin Doğu Kürdistan halkına yönelik baskı ve gözaltıları arttı. Bu kapsamda rejim güçlerinin Reza Elayî isimli Kürt yönetmeni gözaltına aldığı ve akıbetinin bilinmediği belirtildi.

Doğu Kürdistan medyasında yer alan haberlere göre, ‘Jin Jiyan Azadî’ devriminin 2’nci yıl dönümünün yaklaşmasıyla birlikte İran rejiminin Doğu Kürdistan halkına yönelik baskı ve gözaltıları yoğunlaştı.

Aynı habere göre, 11 Eylül’de İran rejim güçlerinin mahkeme kararı olmaksızın Kürt yönetmen Reza Elayi’nin evini basarak gözaltına aldığı belirtildi.

Reza Elayî’nin gözaltına alındığı günden bu yana kendisinden herhangi bir bilgi alınamadığı ve akıbetinin bilinmediği belirtildi.

Reza Elayî Doğu Kürdistan’ın Bane kentinden bir Kürt yönetmen ve film yapımcısıdır. Bugüne kadar birçok kısa film ve uzun metrajlı film çekti. Bu filmlerden biri de uluslararası festivallerinde de gösterilen alan ‘Zeviyên qirêj’ (Kirli Tarlalar) filmidir.

İran’daki Sinema Evi Sözcüsü Resul Sedir Emîl’in “Jin, Jiyan, Azadî” devriminin ardından 300’e yakın sinema yönetmeninin yargılandığını ve çalışma haklarının iptal edildiğini bildirmişti.