‘İşgalcilerin rahat yaşamasına da rahat çekilmelerine de izin vermeyeceğiz!’

İşgalcileri temizlemek için Girê Amediye Direniş Alanı'ndaki Devrimci Operasyona katılan gerillalar, Türk askerlerinin rahat yaşamasına da rahat geri çekilmelerine de izin vermeyeceklerini belirtti.

Şehîd Delil Batı Zap bölgesindeki işgale karşı savaşan hareketli gerilla birlikleri, Türk ordusunun KDP desteği ile konumlanmaya çalıştığı tepeleri işgalcilerden temizlemek için devrimci operasyon başlattı.

Devrimci operasyon kapsamında eylemlere katılan gerillalar, hazırlık ve görüşlerini ANF’ye anlattı.

Şehîd Delil Batı Zap direniş alanlarında gerçekleştirilen eylemlere öncülük eden YJA Star gerillalarından Têkoşin Bilikî, başta kadınlar olmak üzere eğer bir kurtuluş olacaksa bunun silahlı mücadele ile olacağını söyleyerek, şunları dile gele getirdi: “Silahlı mücadele olmadan ne kurtuluş ne de özgürlük gerçekleşebilir. Bizler fedaileşmeyi Zilan’dan, partileşmeyi Sara’dan, savaşmayı Beritan’dan öğrendik. Bugün savaş tünellerinde ve arazide de aynı onlar gibi öncüleşen birçok yoldaşımız var. Onlardan aldığımız ilhamla bugün kendimizi bu devrimci operasyon için hazırlıyoruz. Savaşın en önemli aşaması hazırlıktır. Keşif, istihbarat ve planlamamızı tamamladık, kullanacağımız silahlar üzerine hakimiyetimiz var ve en önemlisi de moral motivasyon en üst düzeyde. Bu operasyonu kesinlikle başarıya ulaştıracağımız konusunda iknayız, zafere inanıyoruz.”

NE YAPARLARSA YAPSINLAR ORADAN ÇIKARACAĞIZ

HPG gerillalarından Çetin Serhat ise “Türk askerlerinin Girê Amediye üzerinde ne rahat yaşamasına ne  de oradan rahat rahat geri çekilmelerine izin vermeyeceğiz. Geçen yıl da bu alanda savaşan arkadaşlar bunu somut olarak gösterdiler. Ancak bu yıl Türk ordusuna daha büyük bir ders vermek istiyoruz. Biz bunu hayali söylemiyoruz, bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. Türk ordusu da büyük bir hazırlık içerisinde, ancak sürekli onların hareketini takip ediyoruz. Onlar ne hazırlık yaparlarsa yapsınlar, hepsine karşı gerillanın geliştirdiği taktikler var. Türk ordusunu oradan çıkarma hedefine olan kilitlenmeyle yola çıkıyoruz” dedi.

GEREKLİ CEVABI VERECEĞİZ

Devrimci operasyona katılan HPG gerillası Hewrê Bêkes eylemin hazırlık aşamasına şunları belirtti: “Türk ordusu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Şehîd Delil Batı Zap bölgesinde operasyonlar gerçekleştirdi. Ancak bu tamamen işgalin amacına ulaştığı anlamına gelmiyor. Onlar Barzani ailesinin desteği ile Güney Kurdistan’ı işgal ederek hayal ettikleri sınırlara ulaşmak istiyorlar. Bizler de hareketli gerilla birlikleri olarak, özellikle Girê Amediyê Direniş Alanı’nda bu işgal girişimine karşı gerekli cevabı vermek istiyoruz. Bu çerçevede hazırlıklarımızı yapıyoruz. Geçen yıl Girê Hakkarî eyleminde şehadete ulaşan Baran arkadaşın saldırı ruhuyla kendimizi hazırlıyoruz.”