İşgale karşı sınır kapısına yürüyüş

DTK, TJA, DBP ve HDP'liler, işgalci saldırılara karşı Habur Sınır Kapısı'na yürüdü. Yürüyüşte Türk devleti protesto edilirken, KDP'ye de "yanlıştan dön" diye seslenildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a 23 Nisan'da başlattığı işgalci operasyona karşı Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yürüyüş düzenlendi. Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na yürüyen kitle "Ji xîyanetê ra na, werln em bibin yek eger hûn nebin yek hûnê herin yek bi yek" pankartı taşıdı.
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP eş genel başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz, HDP’li milletvekilleri, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinin katıldığı eylemde, "Bijî yek hêvî" sloganları yükseldi.  

Sınır kapısına yapılan yürüyüş ardından konuşan DTK Eşbaşkanı Öztürk, Kürdistan'ın emperyalist güçler eliyle 4 parçaya ayrıldığını ve her parçada asimilasyon politikalarının yürütüldüğünü ifade etti. Öztürk, “Bizim için Bakur veya Başur arasında bir fark yok. Nasıl ki Kürdistan bir statü sahibi oldu, şimdi adım adım işgal ediyorlar. Başur yönetimi gözlerini kapatıyor. Bir kez daha Kürt halkının geleceğini kendi elleriyle işgalcilere teslim ediyorlar" dedi.
KDP'ye seslenen Öztürk, "Başur yönetimi bu işgalciliğe karşı güçlü bir tutum sergileyerek cevap olsun" diye belirtti.

'BU SAVAŞ KÜRT HALKINA KARŞIDIR'

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, AKP-MHP iktidarının işgalci ve soykırımcı saldırılarına değinerek, “Bakur’da her gün siyasi operasyon, tecrit, Efrîn’den Serekaniye’de yaptığı işgal, Başûrê Kurdistan’da yaptığı işgali Kerkük referandumunda gördük. Bu savaş, Kürdü bitirme, Kürdün coğrafyasını yok etme, Kürdistan’da yaşayan halkları birbirine düşürme savaşıdır" dedi.
KDP'ye seslenen Aydeniz, "Bugünkü savaş söylendiği gibi sadece PKK ile devlet arasında değildir. Bu savaş tam da Kürdistan halkına karşı bir savaştır. Güney Kürdistan’daki siyasi partiler, Avrupa ve 4 parçada ki halkımız seslerini yükselterek 'savaşa dur' demelidir" dedi.