Ömer Öcalan: Bu halka geri adım attıramazsınız!

Mardin’deki kayyum protestosunda konuşan HDP Milletvekili Ömer Öcalan, “Hükümet pişman olacak. Bu halka geri adım attıramazsınız" dedi.

Van, Amed ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine dönük protesto gösterileri 13’üncü gününe girdi. Mardin'de 13 gündür devam eden protestolar bugün de basın açıklamasıyla devam etti. 

POLİS ENGELİ

Mardin ment merkezinde bulunan Karayolları Parkı'nda yapılan direniş nöbetine HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve halk katıldı. Açıklama öncesi yaklaşık 1 buçuk saat oturma eylemi yapan gruba polis engel oldu. Polis ve vekiller arasında kısa süreli sözlü kargaşa yaşandı. Parkın başka alanlarında dağınık bir şekilde oturmaya başlayan grup, daha sonra açıklamaya geçti.

Nöbette, "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Merdin ya meye" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. “Halkın iradesi gasp edilemez” yazılı pankartın taşındığı eylemde, basın açıklamasını HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan yaptı.

ÖMER ÖCALAN: BU HALK GERİ ADIM ATMAZ

Bugün hükümetin attığı yanlış adımlardan dolayı ülkenin çok zor yıllar yaşayacağını ifade eden Öcalan, “90’larda yapılan hak ihlallerinden nasıl pişman olunduysa, bugün yapılanlardan da bu hükümet sorumlu olacak ve pişman olacak. Bu halka korku ile hakaretle, zulümle geri adım attıramazsınız. Bu halkın temsilcileri buradadır. Biz her zaman demokratik tepkimizi demokratik zeminde dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

'YARIN DA KIZILTEPE'DEYİZ'

Kayyumların peşini bırakmayacaklarını ifade eden Öcalan, “Öyle karanlık gözlüklerin arkasına saklanamazsınız. Siz bu ülkenin kimyası ile oynuyorsunuz. Siz bu ülkenin demokrasisini, anayasasını paçavraya çevirdiniz. Siz gidin de bu ülkede yaşanan kanunsuzlukların karşısında durun. Sizi uyarıyoruz. Yasaların doğrultusunda hareket edin artık. Bizler her yerde sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yarın da Kızıltepe’de 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir araya gelip taleplerimizi haykıracağız. Tüm halkımızı da alanlara davet ediyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından HDP Mardin İl Örgütü binasına doğru yürüyüşe geçen grup, sloganlar ve alkışlarla eylemi sonlandırdı.