'Önderliğin özgürlüğü Kürtlerin özgürlüğünü sağlayacaktır'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin daha da büyütülmesi gerektiğini söyleyen KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Goran Şaho, "Önder Apo'nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğünü sağlayacaktır" dedi.

Kürt halkı ile Özgürlük Hareketi'nin, Abdullah Öcalan'ın felsefesi doğrultusunda  verdiği mücadele ile tüm dünya üzerinde etki yarattığını belirten Goran Şaho, "Bu nedenle özgürlük, adalet ve eşitlik için mücadele eden herkes, tüm gücünü kullanarak Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamalıdır" diye konuştu.

Demokratik ve Özgür Doğu Kürdistan Topluluğu (KODAR) Yürütme Konseyi Üyesi Goran Şaho, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999’da düzenlenen uluslararası komplonun 23. yıl dönümü dolayısıyla ANF'ye konuştu. 

Tarih boyunca Kürt halkının büyük bedel ve mücadeleler verdiğine değinen Goran Şaho, "Ancak Kürt halkının mücadele tarihine bakıldığında ve bir analiz yapıldığında, bugüne kadar verilen tüm bedellere ve mücadeleye rağmen amacına ulaşmamasının tek bir nedeni var; o da doğru yolu gösterecek gerçek bir liderlerinin olmaması. Çünkü bir toplumun özgür bir önderi yoksa, o toplumun bağımsız bir fikri, ideolojisi ve felsefesi de yok demektir. 

Bahsettiğimiz gibi önderlik konusu sadece kişisel bir konu değildir. Yani sadece bir birey veya kişilikten bahsetmiyoruz. Bir düşünce sisteminden, ideolojiden ve yaşam biçiminden bahsediyoruz. Bugün bakarsak, Kürt halkı özellikle devlet inşa sürecinden bu yana başkalarının ideolojisine göre; yani işgalcilere göre yaşamıştır. İşgalci güçler, Kürdistan'a işgali dayatmışlardır. Kürdistan'da halkın emek mücadelesi her zaman gasp edilmiştir. Bir bakıma Kürt halkı yabancıların hizmetine girmiştir. Dolayısıyla bir toplum için ideolojiyi, düşünce sistemini, yaşam biçimini ve değerlerini temsil eden özgür bir önderliğin Kürt halkı için temel bir gereklilik olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

KÜRT HALKI KENDİ GÜCÜNE İNANAN BİR BOYUTA ULAŞTI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bir kişi, bir şahsiyet olarak ele alınmaması gerektiğini vurgulayan KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Goran Şaho, şöyle devam etti: "Önder Apo'nun bu bağlamda ortaya çıkışını, Kürt halkının adalet, özgürlük ve demokrasiye kavuşması için yeni kavram ve tanımlar oluşturma mücadelesini temel bir gereklilik olarak görüyoruz. Bugün bu tanım sadece Kürt halkıyla sınırlı olan bir mesele değildir. Bugün Kürdistan'da Kürt halkı kendi gücüne inanan, işgalcilere hizmet etmeyen bir düzeye ulaştı. 

Bugün bu mücadele sayesinde Kürt halkı kendisine biçilen kadere karşı koyabilen, özgürlük yolunda her geçen gün emin adımlarla ilerleyen güç haline geldi. Kürt halkını artık kullanamayacaklarını gördükleri için Önder Apo'ya tecrit uyguluyorlar, bu kadar zulüm ve baskı yapıyorlar. Ancak Kürt Halk Önderi'nin felsefesi doğrultusunda Kürt halkı ile Özgürlük Hareketi, verdiği mücadele ile tüm dünya üzerinde etki yaratıyor. 

Bu nedenle özgürlük, adalet ve eşitlik için mücadele eden herkes tüm gücünü kullanarak bugün Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamalıdır. Çünkü Önder Apo'nun özgürlüğü, Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürt halkının özgürlüğünü sağlayacaktır. Tüm aydınlara, sanatçılara, yazarlara, özgürlük ve eşitlikten yana olan herkese çağrımdır; Önder Apo'nun özgürlük kampanyasına katılalım."