Özgürlük Yürüyüşü: Amed'e ulaşıldı

'Özgürlük Yürüyüşü' için çevre kentlerden yola çıkanlar Amed'e ulaştı.

İmralı Adası’nda tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için Gemlik’e başlatılan Özgürlük Yürüyüşü’nün Amed ayağında son hazırlıklar tamamlanmak üzere.
Yürüyüşe katılmak isteyenler öğlen saatlerinden itibaren Koşuyolu’nda yer alan HEDEP İl Örgütü önünde toplanmaya başladı. Dakikalar ilerledikçe parti binası önündeki kalabalığın sayısı da arttı.

 Özgürlük Yürüyüşü için Êlih, Sêrt ve Riha’dan otobüsler ve şahsi araçlarıyla çıkanlar da öğleden sonra kente ulaşıp parti binası önüne geldi. Burada şarkı ve marşlar seslendirilip halaylar çekildi.

Halkın arasına ilerleyen dakikalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır katıldı.
Halk, bir süre sonra eş genel başkanların arkasında HEDEP binasından Koşuyolu Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Parka ulaşan kitlenin bekleyişe sürüyor.

 GENÇLER SOKAKLARDA: BİJÎ SEROK APO!

Koşuyolu Parkı’nda bekleyiş devam ederken, bir grup merkez Rezan (Bağlar) ilçesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup Emek Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne kadar yürüdü. O anlarda “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedanan İmralı”, “PKK halktır, halk burada” sloganları atılıp alkış çalındı.

Kaynartepe Mahallesi’nde de sokağa çıkan gençler, "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.