‘Özgürlük Yürüyüşü’ne çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit politikalarına tepki gösteren Colemêrgliler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 18 Kasım’da Gemlik’te yapılacak ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit devam ederken, aile ve avukatların görüş başvuruları ise gerekçe sunulmadan engelleniyor. Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit politikalarına tepki gösteren yurttaşlar, tecridin kırılması ve Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğü için 18 Kasım’da Gemlik’te yapılacak ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne katılım çağrısında bulundu.


Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirten Metin Demirel, tecridin insanlık dışı bir uygulama olduğunu söyledi. Kürt halkının tecrit konusunda sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Demirel, “Tecridin kırılması için, hep birlikte ayakta olmalıyız. Kürt halkı üzerinde büyük bir haksızlık var. Bu yüzden bunu kabul etmiyoruz. Tüm Kürt halkı 18 Kasım’da Gemlik’te olmalıdır. Orada yapılacak olan ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne herkes katılmalıdır. Çünkü biz Önderlik üzerindeki tecridi kabul etmiyoruz” diye konuştu.

18 KASIM’DA KÜRT HALKI AYAĞA KALKMALI

Mehmet Emin Ulutaş da tecridin insanlık suçu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Tecrit uygulaması kabul edilemez ve hiçbir insan tecrit altında olmamalıdır. Önderlik üzerindeki tecridin kırılması için tüm Kürt halkı, her birey, aileler, avukatlar, siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve herkes bir araya gelmelidir. Önderlik, Ortadoğu barışı için büyük bir fırsattır. Türkler ve Kürtler bunu göz önüne alarak tecridin kaldırılması için birlikte hareket etmelidirler. Biz tecridi kabul etmiyoruz. 18 Kasım’da Kürt halkı ayağa kalkmalı, hep birlikte İmralı’da olmalıdır. Hep bir ağızla, tek bir sesle, ‘Tecridi kabul etmiyoruz’ diye haykırmalıdırlar.”

“Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kesinlikle kabul etmiyoruz” diyen Xanım Sezen ise, milyonlarca Kürt halkının Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını istediğini belirterek, “Biz Kürtler, hiçbir zaman boyun eğmedik. İnşallah başarı bizim olacak ve Önderimiz serbest bırakılacak. Sadece Kürtler değil, ezilmiş tüm dünya hakları önderimizin arkasında ve serbest bırakılmasını istiyor. Bugün Kürt halkı üzerinde büyük bir zülüm var. Biz kesinlikle bu zulmü kabul etmiyoruz. Kim ne yaparsa yapsın Kürt halkından büyük değildir. Kürt halkı hep var olacak. Önderimiz üzerindeki tecridi kabul etmiyoruz. Başarı Kürt halkının olacak. 18 Kasım’da yapılacak Gemlik Yürüyüşü için herkes seferber olmalıdır. Bu yürüyüşle sesimizi tüm dünya duysun, Önderimiz serbest bırakılsın. Başta önderimiz olmak üzere cezaevlerinde bulunan herkes serbest bırakılsın” şeklinde konuştu.

BARIŞ İSTEMEYENLER, ABDULLAH ÖCALAN’A TECRİT UYGULUYOR

Mesude Ağırtaş, 18 Kasım’da Gemlik’te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunarak, “Ben de bu yürüyüşe katılmayı çok istiyorum. Biz barış istiyoruz ama onlar barış gelmesini istemiyor. Bu yüzden tecrit uyguluyorlar” dedi. 

Mehmet Demir de, tecridin zülüm ve adaletsizlik olduğunu belirterek, hiçbir insanın tecridi kabul etmemesi gerektiğini vurguladı.