Öztürk: Tecridi kırarsak herkes özgür olur

Amed'deki halk toplantısında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Tecridi kırarsak hem Sayın Öcalan hem de biz özgür olacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, gündeme ilişkin DBP Bağlar ilçe binasında halk toplantısı düzenledi. Toplantıya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Milletvekili İmam Taşçıer ve çok sayıda kişi katıldı.
Toplantıda konuşan Öztürk, AKP-MHP iktidarının tek amacının Kürtleri yok etmek olduğuna dikkat çekerek,  asimilasyon politikalarının her geçen gün derinleştiğini söyledi.

‘TÜM TOPLUM TECRİDİN ETKİSİNDE'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin toplumun bütün kesimlerini etkilediğini aktaran Öztürk, “Sayın Öcalan'ı tecrit ettiler. İşlerine gelince tecridi hafifletiyorlar, işlerine gelince ağırlaştırıyorlar. Ama bu tecrit herkes üzerinde. Sayın Öcalan yıllardır tecrit altında ve onunla birlikte milyonların iradesi tecritte. Sadece Kürtler değil bütün Türkiye tecrit altında. Kürdistan'ın her yerinde savaşlar devam ediyor. Bu kapitalist sistemde özgür yaşamı inşa etmemize izin vermiyorlar” dedi.
Kürtlerin bugün tüm dünyada tanındığını vurgulayan Öztürk, “Bugün herkes Kürtleri tanıyor. Rojava’daki fikriyat yaşama geçti. Ama bu sistemle özgür yaşam olmuyor bu yüzden Kürtler ile kavga ediyorlar. Yüz yıllardır bizi yok etmeye çalışıyorlar ama biz ne Dersim ne de Zilan Katliamı’nı unuttuk” ifadelerini kullandı.

‘SOYKIRIM YAPIYORLAR'

Salgın iyi yönetilmediğini belirten Öztürk, “Her yerden insanlara saldırıyorlar, KHK’lerle insanları terbiye etmeye çalışıyorlar, gençleri uyuşturucuya teşvik ediyorlar,  kadınlara tecavüz ediliyor fakat failler serbest bırakılıyor. Kürdistan'da soykırım yapıyorlar ve failler serbest bırakılıyor. Memurun biri kalkıyor, ‘devlet benim diyor’, bu gücü devletten alıyor. Cenazelerimize saldırıyorlar, bunlar bizim hafızamız. Halkımız büyük bedeller verdi daha da veriyor. Ama onların bütün zulüm ve kötülüklerine rağmen bizim inancımız tam” diye belirtti.

TECRİDİ KIRMA ÇAĞRISI

Devlet ve çete ilişkilerine de değinen Öztürk, “Her gün çetelerle, mafyalarla DAİŞ ile bağlantıları ortaya çıkıyor. Bu çürümüş siyaseti çözecek kişi Sayın Öcalan'dır. Biz özgürlük istiyoruz. Bütün bu sorunların çözümü için adres bellidir. Amerika'ya Rusya'ya gerek yok, İmralı yakın oraya gidin. Bu tecridi kırmalıyız, zaman tecridi kırma zamanı. KDP ile yürünen yol yol değildir. Başure Kürdistan'ı Türkiye'ye peşkeş ediyorlar. Ama biz oralar için büyük bedeller ödedik. Bu tecridi kırmalıyız, kırarsak hem Sayın Öcalan hem biz özgür olacağız” şeklinde konuştu.
Toplantıda, 5 Haziran anması ve 7 Haziran’daki Kürt Dil ve Kültür Ağı’nın Amed'deki dil mitingine katılım çağrısı yapıldı.