Şarezûr’daki taziyede Türk devletinin işgal saldırılarına tepki

Türk devletinin dün SİHA saldırısıyla katlettiği Nejwan Abdullah için Şarezûr’da taziye kuruldu. Kardeşi Pêşewa Abdullah, “Türk devleti Başûr’u işgal ediyor, bombalıyor, Kürtleri katlediyor, buna rağmen Başûr’daki siyasi partiler sessiz kalıyor” dedi.

İşgalci Türk devleti, Silêmanî sınırındaki Dukan-Xelekan yolunda sivil bir aracı SİHA ile bombaladı. Bombardıman sonucu yaralanan Nejwan Abdullah, dün gece kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Nejwan Abdullah için bugün Şarezûr’da kurulan taziyeyi birçok yüzlerce kişi ziyaret etti.

Taziyede konuşan Nejwan’ın kardeşi Pêşewa Abdullah, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırı ve bombardımanlarının büyük bir felaket olduğunu belirterek, “Türk devleti Kürt halkını katletmesine rağmen Başûr’daki siyasi partiler sessizliğini koruyor” dedi.

‘BAŞÛR TOPRAKLARI SAVUNULMUYOR’

Kardeşinin araba ticaretiyle uğraşan bir sivil olduğunu söyleyen Pêşewa Abdullah, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Herkes çok iyi biliyor ki Türk devleti için hiçbir şeyin önemi yoktur. Dünyanın öbür ucunda yer alan Kürtleri bile hedef alır ve öldürmek ister. Kardeşimin şehadeti de böyle oldu. Çünkü kardeşim Türk devleti tarafından katledilen ilk ya da son kişi değildir. Türk devleti Başûr topraklarını işgal ediyor ve bu saldırılara devam edeceğini de biliyoruz. Çünkü Türk devletinin tüm işgallerine, saldırılarına, bombalamalarına rağmen Başûrê Kurdistan toprakları savunulmuyor. Ne yazık ki Başûr’daki bütün siyasi partiler bu duruma karşı sessizliğini koruyor.”