GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Aileleri: Muhatap Önder Apo'dur

Cizre kantonundaki şehit aileleri, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Aileler, çözümün muhatabının Önder Apo olduğunu vurguladı.

ŞEHİT AİLELERİ

Cizre Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına ve İmralı tecridine karşı Qamişlo’daki Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Eyleme onlarca kişi katılırken, açıklama metni Kürtçesi Meclis üyesi Rîham Fewaz Mela, Arapçası ise Meclis üyesi Diyar Mesum Hesen tarafından okundu.
Eylemde Önder Apo'nun posterleri ve “Bimre AKP”, “Bimre Erdoğan”, “Bimre faşîzma Osmaniyan” yazılı pankartlar taşınırken, “Terorist Erdoğan” ve “Tolhildan” sloganları atıldı.

Açıklamada "Türkiye, bu saldırılarla ne denli bir terör devleti olduğunu ve şiddet yanlısı gruplara destek sağladığını bir kez daha gözler  önüne sermiştir” denildi.
Açıklamada Türk devletinin amacının halkın iradesini kırmak ve şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımları yok etmek olduğu belirtildi. Köyler, şehirler, hizmet kurumları ve altyapıya yönelik bu saldırıların dünya kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştiğine ancak buna karşı sessiz kalındığına dikkat çekilerek, uluslararası hukuk ve insan hakları örgütleri bu saldırılara karşı harekete geçmeye çağrıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İmralı kapıları açılmalı ve barışın anahtarını elinde bulunduran Önderlik ile masaya oturulmalıdır. Bu adım, yalnızca Türkiye için değil, tüm bölge halkları için önemlidir.
Cizîr Kantonu şehit aileleri olarak Önderliğimize yönelik işkence ve soykırım politikasını şiddetle kınıyoruz. Sadece bir görüşme, bu sürecin ciddiyetini belirtmez, Önderlik muhatap alınmalı.
Halkımızı ve tüm özgürlükçü dünya halklarını, Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak için mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."