Şehit Başûr'un babası Soran'dan Efrîn'e oğlunun izinde...

Çağın Direnişi'nin ilk günlerinde şehit düşen YPG savaşçısı Başûr Soran'ın babası Hadî Omer, "oğlunun yoldaşlarını görmek için" Efrîn'e geldi. Rojhilat'tan Efrîn'e gelen iki şehit annesi Kurdistan Halo ise "Efrîn çizgisine buluşalım" çağrısı yaptı.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarının ilk günlerinde Çağın Direnişi'nde şehit düşen YPG savaşçısı Mihemed Hadi'nin (Başûr Soran) babası Hadî Omer, oğlunun yoldaşlarını görmek ve çağın direnişine destek vermek için Efrîn'e geldi. Güney Kürdistan'ın Hewlêr kentinden eşiyle birlikte Efrîn'e gelen Başûr Soran'ın babası Hadî Omer, Efrîn'de zaferi görmeye geldiğini kaydetti.

Efrîn'in asla düşmeyeceğini vurgulayan Hadî Omer, "Başûr'un yoldaşlarını görmeye geldim. Eğer kabul ederlerse burada kalmak için geldim. Zafere kadar burada kalmak istiyorum. Savaşçılarımızın direnişi sayesinde Efrîn düşmeyecek. Erdoğan çok iyi bilsin ki bir tek savaşçımız olduğu müddetçe o Kürdistan'ın bir karış toprağını işgal edemeyecek" ifadelerinde bulundu.

'SEROK APO'NUN ÇAĞRISINA KULAK VERMELİYİZ'

Efrîn Kürtlerin direniş kalesidir. Efrîn şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Asla Erdoğan'a yar olmayacak" diyen Hadî Omer, şunları söyledi: "Kürdistan'ın dört parçasına sesleniyorum Efrîn'i savunmalıyız. Serok Apo, Efrîn'i savunun dedi. Hepimiz Serok Apo'nun çağrısına kulak vermeliyiz. Heval Başûr, Soran bölgesinden Serok Apo'nun çağrısına kulak vererek Efrîn'e geldi."

'OĞLUMUN İZİNDEYİM'

Oğlunun izinde olduğunu kaydeden YPG savaşçısı Başûr Soran'ın babası Hadî Omer, "Şehitler hiçbir zaman ölmez. Şehit Başûr da ölmedi, onun ruhu şu anda Efrîn'in tüm savaşçılarında. Burada halkımıza şu sözü veriyorum: Dünyada oğullar babalarının izinde yürür ama ben oğlumun izinde yürüyorum. Ölene kadar da oğlumun izinde, Önder Apo'nun izinde olacağıma söz veriyorum. Kimse benim oğlumu kaybettiğimi düşünmesin ben onunla gurur duyuyorum. Bir savaşçı oğlum vardı ama şimdi 50 bin savaşçı kızım ve oğlum var" diye konuştu.

'EFRÎN ÇİZGİSİNDE BULUŞALIM'

Kürdistan savunmasında şehit düşen Sîpan Xerîb ile Çekdar Halo'nun annesi Kurdistan Halo Xerîb ise dört parça Kürdistan'a "Efrîn çizgisinde buluşalım" çağrısında bulunarak, şunları dile getirdi: "Bizler Rojhilat'tan Efrîn halkımıza ve savaşçılarımıza destek için geldik. Bizler canımızla, kanımızla, ruhumuzla halkımızla birlikteyiz. Ölüm de olsa yaşam da olsa halkımızla birlikte olmalı. Kürdistan'ın dört parçasına çağrım var. Gelin Efrîn çizgisinde buluşalım, hep birlikte Efrîn'i savunalım. Bijî Kurd û Kurdistan. Bijî Serok Apo."