Şehit Komutan Karakoçan Maxmur’da anıldı

YPG Komutanı Rojhat Karakoçan (Mehmet Gürbüz), Maxmur Mülteci Kampı’nda anıldı.

İşgalci Türk devletine ait insansız hava araçları tarafından 16 Eylül 2022 tarihinde yapılan saldırıda Eyn Îsa’da yoldaşı Doğan Amanos (Mehmet Akyol) ile şehadete ulaşan YPG Komutanı Rojhat Karakoçan (Mehmet Gürbüz), Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) anıldı.

Anma etkinliği Şehit Aileleri Kurumu’nda saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Hüseyin Kara, şehidin hayatı ve kişiliği hakkında bir konuşma yaptı.

'HALKINI KORUMAK İÇİN DAİŞ'E KARŞI SAVAŞTI'

1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle Rojava devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Hüseyin Kara, şunları söyledi:

 “DAİŞ çeteleri saldırılarını Bağdat’tan Reqa’ya kadar genişletti ve Kürtleri yok etmeyi hedefledi. Bu çetelere Erdoğan liderlik etti. PKK tüm gerillaları Rojava, Şengal, Kerkük ile Maxmur’a gönderdi ve gerillalar her yerde savaşa girdi. Gerillalar insanlığı korudu. Kahraman gerillalardan biri olan Rojhat Karakoçan da Maxmur’a gelerek halkı korumak için DAİŞ’e karşı savaştı. Burada yaralanmasına rağmen Rojava’ya geçti. İnsanlık bu kahramanlar sayesinde yaşayabiliyor. Barzani Ailesi o dönem halkın güç ve moral alması için PKK’den gerillanın Hewlêr’den geçmesini istedi. Ancak PKK’ye şimdilerde nasıl yaklaştıklarını görüyoruz. Komutan Rojhat, Rojava’da bir hava saldırısında şehit düştü. Komutan Rojhat’ın şahsında tüm özgürlük kahramanlarını anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Etkinlikte Şehit Rojhat Karakoçan’ın hayatı ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anma etkinliği ‘Şehîd Namirin’ ve ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ sloganlarıyla tamamlandı.