‘Şehit Zîlan’ın yarattığı değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız’

Şehit Zîlan’ın yarattığı değerlere sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyleyen YJA Star gerillası Jiyan Rêdur, “Hareketimizde heval Zîlan’ın yarattığı fedai çizgiyi sürdüren binlerce yoldaşımız var” dedi.

YJA Star gerillası Jiyan Rêdur, 30 Haziran 1996 yılında Dersim’de fedai eylem yapan Zîlan’ın (Zeynep Kınacı) şehadetinin 27'inci yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.


Şehit Zîlan şahsında tüm devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan gerilla Jiyan Rêdur, “Heval Zîlan özgürlük mücadelesine sahip çıkan bir değerdir. Bizler de özgürlük dağlarında heval Zîlan’ın yarattığı değerlere sahip çıkmak ve o duruşu sergilemek istiyoruz. Parti içerisinde sadece bir yıl kalan heval Zilan bizim için fedai bir öncüdür. Çünkü heval Zîlan bizim için fedai çizgisini yarattı. Partide yarattığı değerler günümüze kadar devam etti. Bir yıl gibi kısa bir sürede böyle bir savaşçı olmasına şaşıyor insan. Partiye bağlılığı, örgütlü kişiliği ve eylemiyle genç yaşında fedai bir çizgi yarattı.

Heval Zîlan’ın direniş ruhu her zaman bizimledir. Hareketimizde heval Zîlan’ın yarattığı fedai çizgiyi sürdüren Andok, Êrîş, Zinar, Doğan, Eylem, Tîrêj gibi sembol olan binlerce yoldaşımız var. Bizler de bugün şehitlerimizin yarım kalan hayallerini gerçekleştirmek için onların gittiği yolda yürüyoruz. Heval Zîlan’ın izinden gidip fedai olan arkadaşlarımız bugün özgürlük denizini yarattılar. Düşman bu denizi kurutmaya çalışıyor ama başaramayacak. Şehitlerimizin birer damla olup yarattığı bu özgürlük denizi bugün her yere yayılmıştır. Rêber Apo’nun fedaileri var oldukça düşman halkımıza, topraklarımıza, kadınlara, gençlere öyle kolay saldıramayacaktır.

Düşmana karşı verdiğimiz bu mücadele heval Zîlan’dan bize miras kaldı. Heval Zîlan, Sema, Sara, Bêrîtan sayesinde bugün özgürlük mevzilerinde yerimizi alıyor. Bizi bu yaşama bağlayan Önderlik ve şehit yoldaşlarımızdır. Bu sayede kadın hareketi bugünkü düzeye ulaştı. ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı ile özgürlük dağlarında büyüyen direniş bugün Kürdistan şehirlerine de dağıldı ve tüm dünyayı etkiledi. Bu da Zîlanların, Saraların sayesindedir. YJA Star ve PAJK militanı binlerce kadın korkusuzca, tereddütsüzce, cesaretli bir şekilde düşmanın üzerine gidiyor, binlerce yıllık intikamı alıyor. Bu da Önderlik, heval Zîlan ve Saraların yarattığı miras sayesindedir.

YJA Star gerillaları olarak büyük bedellerle yaratılan bu mücadeleyi daha da büyütmek istiyoruz. Mücadeleyi daha fazla büyüttüğümüz her an heval Zîlan’ın bombasının pimi, Sema hevalin bedenindeki ateş oluruz. Heval Zîlan’ın mücadelesi ve Önderliğin yarattığı çizgi ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganının dünyaya yayılmasını ve bizim de ayakta kalmamızı sağladı. Bizler heval Zîlan’ın savaşçılarıyız. Zîlanların, Semaların, Bêrîtanların, Saraların direniş ruhuyla mutlaka kazanacağız” dedi.