Şehitler için Maxmur Mülteci Kampı’nda taziye çadırı

Maxmur Mülteci Kampı’nda şehit HPG gerillaları Berxwedan Goyî, Rêzan Civyan ve Hogir Botan için taziye çadırı kuruldu.

İran güçlerinin 19 Temmuz 2024 tarihinde düzenlediği pusu sonucu Kotol bölgesinde şehadete ulaşan HPG gerillaları Şehit Berxwedan Goyi (Rizgar Kara), Şehit Rêzan Civyan (Bedran Erin) ve Şehit Hogir Botan (Şerif Adlim) için Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda (Maxmur) taziye çadırı kuruldu.

Halkın ve kamptaki kurum çalışanlarının yoğun ziyaret gerçekleştirdiği taziye çadırında Kürdistan Özgürlük Hareketi şehitleri için saygı duruşunun ardından Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Ahmet Nerwehî konuşma yaptı.

'MÜCADELE BÜYÜK BİR İRADEYLE SÜRÜYOR'

Kürdistan’a yönelik işgale değinen Ahmet Nerwehî, “Düşman Kürdistan’daki zenginliği ele geçirmek için tüm gücüyle saldırıyor. Önderlik yoldaşlarıyla birlikte Ortadoğu’daki zihniyeti değiştirmek için mücadeleye başladı. Devrimin başlangıcından bu yana 40 yıldır her gün, her hafta, her ay en değerli çocuklarımız şehadete ulaşıyor. Bu mücadele elbette büyük bir aşk, irade ve sevgi ile yürütülüyor. Herkes bu yüzyılın hakikatini iyi okuyamaz ve düşmana karşı savaş yürütemez. Bu mücadele uğruna canını feda eden kahramanlarımızı anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Şehitlerin aileleri adına Berxwedan Goyî’nin abisi Zübeyir Hilalî de şunları söyledi: “Yürütülen mücadele oldukça değerlidir. Bizler şehadet haberleri bildirildiği andan itibaren ayakta olan Maxmur Mülteci Kampı halkına minnettarız. Acımızı paylaşıp şehitlerimize sahip çıktılar. Ülkemizdeki hainlere ve onurunu satanlara doğru yola bir an önce gelmeleri çağrısında bulunuyorum. Önderliğimizin, yoldaşlarının ve halkımızın başı sağ olsun.”

Etkinlik ‘Şehîd Namirin’ ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganlarıyla tamamlandı.