Şengal Özerk Yönetimi: İrademiz uçaklar, tanklar ve toplardan daha güçlü

Şengal Özerk Yönetimi, Türk devletinin saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “İrademiz uçaklar, tank ve toplardan daha güçlüdür” dedi.

1 Şubat gecesi Şengal, Maxmur ve Rojava’ya yapılan eş zamanlı hava saldırılarından Şengal Özerk Yönetimi, saldırının hedefi olan Haşdi Şabi noktasında açıklamada bulundu.

Özerk Yönetim adına yapılan açıklamada, hedef alınan noktanın yerle bir olduğu belirtilerek, “Dün saatlerce aralıksız süren saldırılar 2014 fermanının devamıdır” denildi.

Özerk Yönetim, “Ancak Êzidî halkının iradesi uçaklar, tanklar ve toplardan daha güçlüdür. Biz şehitlerimize söz verdik ve hep onların izinde olacağız. 20 Ocak’ta komutanlarımızı hedef alan saldırılar ile Hesekê zindanına yapılan saldırıları aynı zihniyet tarafından gerçekleştirildi. İşgalci Türk devleti, özellikle de Erdoğan doğrudan bu faşist zihniyete destek sunuyor ve istikrarsızlığı her yere yaymak istiyor” dedi.

Türk devleti ve DAİŞ’in aynı amacı güttüğünü belirten Özerk Yönetim, “Biz Êzidî toplumunun kurumları ve meclisleri olarak direneceğiz ve şehitlerin izinde yürüyeceğiz.  Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız.  Türk devleti ve DAİŞ’in tüm planları ve amaçları birdir.  Özellikle dünkü saldırı DAİŞ’in yenilgisi karşısında Erdoğan’ın öfkesini ifade ediyor. DAİŞ’in yenilgisini kabul edemiyorlar ve bu nedenle Maxmur, Dêrik, Şehba ve buraya saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Açıklama “şehitlere bağlılık” sözü ve “Katil Erdoğan” sloganı ile son buldu.