Şengal Özerk Yönetimi: Kürt halkı bugün de Kobanê ruhuyla savaşıyor

Kürt halkının tüm Kurdistan’da Kobanê ruhuyla savaştığına dikkat çeken Şengal Özerk Yönetimi, “Nasıl ki DAİŞ Kobanê’de başarılı olamadıysa Türk devleti ve müttefikleri de başarılı olamayacak” vurgusunda bulundu.

Şengal Özerk Yönetimi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Başta Kuzey ve Doğu Suriye halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının ve dünya halklarının Kobanê Dünya Günü’nü kutlayan Şengal Özerk Yönetimi, Arîn Mîrkan ve Gelhat Gabar şahsında Kobanê şehitlerini andı.

“Kobanê, kadın savaşçıların öncülüğünde insanlığı özgürleştiren, 21. yüzyılda halkın zulme karşı verdiği mücadele tarihine adını yazdıran şehrin adıdır” denilen açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünce ve felsefesini esas alan kadınların çelikten iradeleriyle tarihi direnişe damgasını vurduğu ifade edildi. Açıklamada “Bu onurlu direniş, Êzidî kadınların Şengal’de güçlenmesini ve DAİŞ’i yenme mücadelesine katılmasını sağladı” denildi.

Kobanê ve tüm Kurdistan’da İşgalci Türk devletine karşı direnişin bugün de devam ettiğine işaret edilen açıklamada, “Kurdistan’ın dört parçasında Kürt halkı Kobanê ruhuyla savaşıyor. Rojava’ya yönelik mevcut saldırılar özünde Kobanê’nin zaferini kabullenmeyişlerinden kaynaklanıyor. Türk devleti halen Rojava halkından DAİŞ’in intikamını almakta ve bu düşmanlıkla DAİŞ çetelerinin planını tamamlamak istemektedir. Ama nasıl ki DAİŞ Kobanê’de başarılı olamadıysa Türk devleti ve müttefikleri de başarılı olamayacak. Bu temelde tüm insanlığı bugün halk devrimine yönelik saldırılara karşı seslerini yükseltmeye ve Rojava için ayağa kalkmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.