Şengal'de Sinunê Halk Meclisi şehitleri anıldı

Şengal Özerk Yönetim’e bağlı kurum ve dernekler, Sinunê Halk Meclisi şehitlerini andı.

Parastin ve MİT’e bağlı bir grup, 15 Haziran 2022 tarihinde Sinunê Halk Meclisi’ni hedef aldı. Saldırıda Selah isimli 12 yaşındaki çocuk ve İbrahim Derwêş Ebdi isimli kişi şehit düşerken, 6 kişi de yaralandı. Yaralananlardan biri de meclisten zamanında çıkamayan MİT üyesi Selah Berçes’ti.

Daha sonra YBŞ’ye bağlı Özel Birlikler’in MİT ve Parastin grubuna yönelik gerçekleştirdiği operasyonda tutuklananlar Sinunê Halk Meclisi’ne yönelik saldırı başta olmak üzere birçok saldırıya katıldıklarını ve söz konusu saldırının halkın Özerk Yönetim’e karşı ayaklanması amacıyla yapıldığını itiraf etmişti.
Şengal Özerk Yönetim’e bağlı kurum ve dernekler, saldırının yıl dönümü vesilesiyle çiçek dikip yaktıkları mumlarla şehit düşenleri andı.

'HİÇBİR SALDIRI İRADEMİZİ KIRAMAYACAK'

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) adına konuşan Şemê Remo, düşman ne kadar saldırırsa saldırsın Şengal halkının iradesini kıramayacakları mesajını vermek için Sinunê Meclisi’nde toplandıklarını belirtti. Remo, şunları söyledi: "Şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Düşman bu saldırılarla amacına ulaşamayacak. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz ve şehitlerimizin izinde zafere ulaşacağız. Bizler için canını feda eden bu şehitlerimizin izinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

'CEZASINI ÇEKECEKLER'

Sinunê Halk Meclisi Eşbaşkanı Sido Ali, düşmanın halkı meclisten uzaklaştırmayı hedeflediğini vurgulayarak, şöyle dedi:

“Bu temelde meclise saldırı düzenlendi ancak bizler eskisinden daha çok ve daha büyük bir güçle çalışmalarımıza devam ettik. Sinunê Halk Meclisi olarak kimsenin karşımızda duramayacağını ve şehitlerimizin izinde mücadeleye devam edeceğimizi bildiriyoruz. Bazı siyasi partilerin Türk devleti ile işbirliği yaptığını ve öncülerimize saldırdığını biliyoruz. Ancak herkes bilsin ki; Özerk Yönetim kurumlarına saldırmaya cesaret eden herkes er yada geç cezasını çekecektir.”
Açıklamanın ardından şehitler için mumlar yakıldı ve katliam yerine çiçekler bırakıldı.