Şengal’de Türk mallarını boykot kampanyası

Türk devletinin her fırsatta tehdit ettiği ve saldırılarda bulunduğu Şengal’de, Türk ürünlerini boykot kampanyası başlatıldı.

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi, Türk devletinin 7 Kasım’da düzenlediği hava saldırısına ilişkin düzenlediği bir toplantıda, Türk mallarını boykot etme kararı aldı. Halkın boykot konusunda duyarlı kılınması ve bilgilendirilmesi için de bir komite kuruldu.

Bir hafta süren çalışmaların ardından 13 Kasım’da boykot kampanyasına start verildi. Kampanya kent merkezinin yanısıra Sinune, Xanesor ve bir çok köyde de yürütülüyor.

Kent ve köylerde bildiriler dağıtılarak, halktan boykota katılmaları yönünde çağrılar yapılıyor.

RojNews’e konuşan Sinune Halk Meclisi Eşbaşkanı Xwedêda Eliyas, bölge sakinleri ve esnafları ziyaret ederek, Türk mallarını satın almamaları veya satmamalarını istediklerini belirtti. Eliyas, “Türk mallarını satın almak, işgalciliğe destek vermektir” dedi.

Omer Mirad isimli bir yurttaş ise boykot kampanyasını olumlu bulduklarını belirterek, “Bu kampanyanın sürmesi ve artık Türk ürünlerinin satın alınmamasını umut ediyoruz” dedi. Mirad, yerel üretime ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizerken, Şengal’de ihtiyaç duydukları temel tüm ürünlerin var olduğunu belirtti.

Türk mallarını boykot kampanyası özellikle Güney Kürdistan'da yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Türk devletinin 9 Ekim'de Rojava'ya yönelik işgal saldırılarından sonra başlatılan kampanya, bir çok kentte yayılırken, hem esnaflar hem de bölge sakinleri diğer ülkelerden gelen ürünler ve yerel üretime öncelik vermeye başladı.