Şengal’e hava saldırısında iki YBŞ savaşçısı şehit düştü

Şengal Bireniş Birlikleri (YBŞ), işgalci Türk devletinin Pazartesi günü düzenlediği hava saldırısında iki savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

YBŞ işgalci Türk devletinin 13 Kasım günü Sinun kasabasında bir araca yönelik SİHA ile düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Saldırıda Berxwedan Şengalî ve Argeş Feqîr isimli iki savaşçının şehit düştüğünü belirten YBŞ, “Şengal’in özgürleştirilmesinin yıldönümünde dün gece 23.00 dolaylarında işgalci Türk devletinin güçlerimize ait bir araca yönelik düzenlediği hava saldırısında Berxwedan Şengalî ve Argeş Feqîr isimli iki yoldaşımız şehit düşmüş, bir yoldaşımız ise yaralanmıştır. Başta şehit düşen arkadaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara ise şifa diliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devleti, bizim için kutsal olan bir günde bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. Şüphe yok ki bu saldırı Türk devletinin Şengal’in özgürleştirilmesine karşı tahammülsüzlüğünün göstergesidir. Onlar hiçbir zaman Şengal’in özgürleştirilmesini kabul etmedi ve bu halkın bir soykırımdan kurtuluşunu boşa çıkarmak için her şeyi yaptılar. Halkımız, Şengal’in özgürleştirilmesi yıldönümünü büyük bir coşku ve şölenle bir bayram havasında karşıladı. Tam da böylesi bir günde namertçe ve alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Türk devleti bu saldırıyla başımızdan kılıcı eksik etmeyerek DAİŞ’in saldırılarını sürdürmek istiyor. Kutsal günlerimizi kara güne çevirmek istiyorlar. Türk devleti başından bu yana DAİŞ’le ortak hareket ediyordu ve bu gerçeklik günümüzde de değişmemiştir. Bu saldırılarla DAİŞ’in intikamı alınmak ve DAİŞ zihniyeti yaşatılmak isteniyor.

Arkadaşlarımız Berxwedan Şengalî ve Argeş Feqîr, dün ailelerini ziyarete gittiklerinde sivil bir araç içerisinde hedef alındılar. Her iki arkadaşımız da genç yaşlarında yetenekli ve kahraman birer savaşçı oldular. YBŞ saflarında belirleyici roller üstlendiler. Fedakarlıkları, yoldaşlıkları ve devrime olan bağlılıklarıyla yoldaşlarına birer örnek oldular. Çünkü şehit düşen her iki arkadaşımız Çeko’ların, Agir’ların, Pîran’ların, Dîndar’ların ve Çiya’ların yoldaşlarıydılar. Her iki yoldaşımız da mücadelede Dijwar, Çiya, Serhed ve Serhildan gibi birçok şehidi olan Feqîran aşiretindendiler.

Berxwedan yoldaşımız, toprağına ve inancına bağlı bir aileden gelerek 2017’de YBŞ saflarına katıldı. YBŞ içerisinde çok önemli ve büyük görevler üstlendi. Düşmana karşı öfkesi büyüktü. Berxwedan arkadaşımız, büyük şehidimiz Berxwedan Tolhildan’ın adını almıştır. İntikamın (Tolhildanın) ve direnişin (Berxwedanın) özelliklerini ondan almıştı.

Argeş yoldaşımız da birçok şehidi olan Zero ailesindendir. 2016 yılında YBŞ saflarına katılmıştır. Bu toprakların coşkulu ve heyecanlı bir genciydi. Askeri alanda oldukça uzmandı. Büyük bir coşkuyla görevlerinin başına geçti. Büyük bir aşkla özgürlük arayışını sürdürdü.

Bu toprakların düşmanı olanlar, bu saldırılarla halkımızın gözünü korkutmak, özgürlük mücadelesinden uzaklaştırmak ve iktidarın korkunç yüzünü hissettirmek istiyor. Öte yandan Şengal’in güven ve istikrarı hedef alınarak Şengal’e geri dönüşlerin önüne geçilmek isteniyor. Bunlar, düşmanın plan ve beklentileridir. Bizim de halkımızdan beklentimiz saldırılara büyük bir kinle karşı durmalarıdır. Bunun dışında zaten hiçbir seçeneğimiz yoktur. Bizler ancak toplumsal birliğimizle bu vahşi saldırıları durdurabiliriz. Çünkü halkın gücü, tüm güçlerden üstündür. Bizler bu gerçeği, Şengal’in özgürleştirilmesinde gördük.

Bu temelde bir kez daha Berxwedan ve Argeş’lerin yolunu esas almaya ve takip etmeye davet ediyoruz. Bizler şehitlerimize Şengal’in her zaman özgür kalacağının sözünü veriyoruz. Bizler hiçbir zaman kara bayrakların bu topraklarda dalgalanmasına izin vermeyeceğiz. Bizler işgalcilerin bu topraklarda gölge etmesine izin vermeyecek ve şehitlerimizin intikamını alacağız. Bir kez daha şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz.”

Şehit düşen iki savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Berxwedan Şengalî

Cahit Derwêş Elyas

Anne adı: Besê

Baba adı: Derwêş Elyas

Doğum tarihi ve yeri: 2000 – Tilêzêr

Katılım tarihi: 2017 – Şengal

Şehadet tarihi ve yeri: 13.11.2023- Sinunê

*

Argeş Feqîr

Seed Xelil Qasim Çuko

Anne adı: Kamo

Baba adı: Xelil Qasim

Doğun tarihi ve yeri: 2000 – Tilêzêr

Katılım tarihi: 2016 – Şengal

Şehadet tarihi ve yeri: 13.11.2023- Sinunê